Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΝΤΟΡΑ είσαι ένοχη εσχάτης προδοσίας ;




Ας αφήσουμε τις βλακείες περί κυρώσεων σε υπάλληλους κ.α. Για όλα είναι υπεύθυνη η υπουργός των εξωτερικών. Αφού τους δέχεσαι Κα ΝΤΟΡΑ σαν ισότιμους συνομιλητές και εκπροσώπους της δημοκρατίας της Μακεδονίας, αποδεχόμενη να έρθουν μάλιστα με τις “μακεδονικές αερογραμμές” πως αύριο στην επομένη συνάντηση θα απαιτήσεις την μη συμμετοχή τους ως δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ; Δεν δημιουργείς με αυτό ντε φάκτο καταστάσεις; Ποιον προσπαθείς να ξεγελάσεις κα ΝΤΟΡΑ; Εκτελείς φανερά άνωθεν εντολές και κατόπιν αυτού είσαι ένοχη για αντεθνικές πράξεις. Ξέρεις πως ονομάζεται αυτό στην απλή γλώσσα; Εσχάτη προδοσία κατά της χώρας, διότι οι πράξεις σου ως υπουργός των εξωτερικών (που έχεις δώσει όρκο) είναι κόντρα στα εθνικά συμφέροντα. Όφειλες αφού δεν μπορούσες να αρνηθείς τις «εντολές» να έχεις παραιτηθεί. Θα ήταν η καλύτερη υπηρεσία για τον τόπο. Ελπίζουμε ότι έστω την τελευταία στιγμή θα καταλάβεις αυτό που κάνεις και θα το «διορθώσεις».

Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για την έκδοση άδειας εισόδου στον ελληνικό εναέριο χώρο του αεροσκάφους της ΠΓΔΜ με τα χαρακτηριστικά κλήσης Ζ 3 MKD, από πολιτικούς κύκλους και φορείς Παμακεδονικών οργανώσεων, που κατηγόρησαν την Υπουργό Εξωτερικών για de facto αποδοχή του ονόματος Μακεδονία λόγω των διακριτικών που φέρει το αεροπλάνο, ο Διοικητής της ΥΠΑ, Κων. Κωνσταντινίδης, κάλεσε την Πολυτίμη Κανέλλου και της ανακοίνωσε ότι απομακρύνεται από την θέση της. Ανεπίσημα, φέρεται να την τιμώρησε διότι εξέδωσε άδεια για την πτήση και προσγείωση του αεροσκάφους της FYROM στην Ελλάδα.

Απομακρύνθηκε από την θέση της Διευθύντριας Αερομεταφορών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κατόπιν αποφάσεως του προϊσταμένου της Διοίκησης της ΥΠΑ Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, διότι εξετέλεσε τις εντολές του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Μεταφορών ως όφειλε. Η υπόθεση αυτή που θυμίζει σκοτεινή ιστορία του Κάφκα, αφορά την Πολυτίμη Κανέλλου, επικεφαλής της Διευθύνσεως Αερομεταφορών, η οποία με δύο έγγραφα, το ένα από το Υπουργείο Εξωτερικών με ημερομηνία 15 Ιουνίου του 2009 και το άλλο από το Υπουργείο Μεταφορών της 16ης του ιδίου μηνός, κλήθηκε να εκδώσει ειδική άδεια υπερπτήσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της ΠΓΔΜ, που θα μεταφέρει στην Κέρκυρα και στην Σύνοδο του ΟΑΣΕ, της οποίας αυτήν την περίοδο προεδρεύει η Ελλάδα, τον Υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Η Πολυτίμη Κανέλλου, ενεργώντας κατά τον νόμο και τις πάγιες διαδικασίες, εξέδωσε την άδεια, η οποία σημειωτέον εκδίδεται κατ’ εξαίρεση και λόγω της συνάντησης της Κέρκυρας. Η «zougla.gr» δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα όλη την επίσημη αλληλογραφία μεταξύ του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια (Ελληνική Πρεσβεία), το Υπουργείο Εξωτερικών της FYROM, και μεταξύ της ΥΠΑ και των Υπουργείων Εξωτερικών και Μεταφορών της Ελλάδας. Στα έγγραφα αυτά τα δύο ελληνικά Υπουργεία, αφενός καλούν την ΥΠΑ να εκδώσει την άδεια και αφετέρου επισημαίνουν πώς δεν υπάρχει αντίρρηση (πολιτική προφανώς) για την έκδοσή της.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...