Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Θα γλυτώσουμε από τις μίζες; η πάνε μόνο για την «τσέπη»;


Η κυβέρνηση προτίθεται να ενεργοποιήσει τη διάταξη της σύμβασης στρατηγικής σημασίας του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα του ελληνικού δημοσίου να πωλήσει ποσοστό 5% των μετοχών του ΟΤΕ στην DT, στην προκαθορισμένη τιμή των 27,5 ευρώ ανά μετοχή.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου στο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας DΤ κ. Ρενέ Όμπερμαν, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο υπουργείο Οικονομίας.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός, η συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας του ΟΤΕ με την DT που υπογράφηκε πέρυσι και κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή, προβλέπει ότι η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών είναι υποχρεωμένη να αγοράσει ποσοστό 5% των μετοχών του ΟΤΕ, στην τιμή των 27,5 ευρώ, εφόσον της το ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς αυτό να επηρεάζει σε τίποτα τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου, στον έλεγχο του Οργανισμού.

Από την πώληση του 5% του ΟΤΕ, το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει το ποσό των 674 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 288,5 εκατ. ευρώ που θα εισέπραττε με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών (11,7 ευρώ ανά μετοχή).
Έτσι, το ελληνικό δημόσιο, με βάση τη σύμβαση,
θα έχει επιπλέον όφελος 388,5 εκατ. ευρώ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ:ΕΠΙΠΛΕΟΝ 5% ΤΟΥ ΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΤΗ DEUTSCHE TELEKOM...ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ...---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...