Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Κόβουν την επομένη φέτα από το… σαλάμι του Δ.Ν.Τ



Την ίδια ώρα που χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οδηγούνται σε λουκέτο, εξαιτίας της αδυναμίας του να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις από δανεισμό στις τράπεζες, οι οποίες προτείνουν μεν αναδιάρθρωση των δανείων, αλλά και αυτή η λύση αποδεικνύεται επισφαλής αυξάνοντας τον κίνδυνο για στάση πληρωμών από τους δανειζόμενες επιχειρήσεις, και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτές οδηγούνται στην ανεργία, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πρόσφατο συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων, δήλωσε πως η μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία. Την αντίληψη αυτή φαίνεται να συμμερίζεται και ποιος άλλος ; ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, μεταξύ άλλων είπε «η Ελλάδα θα ξεπεράσει το αδιέξοδο» και ότι η προσωρινή έλλειψη ανταγωνιστικότητας είναι υπεύθυνη για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε προκειμένου να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης.

"Για το λόγο αυτό πρέπει να μειωθούν οι μισθοί, κάτι το οποίο είναι οδυνηρό μεν, αλλά απολύτως αναγκαίο δε. Είναι ο μοναδικός τρόπος να πουλήσει αυτά που παράγει η Ελλάδα, όταν οι άλλες χώρες έχουν χαμηλότερες τιμές.

Δηλαδή δουλέψετε για ένα ξεροκόμματο εάν το βρείτε και αυτό, και να είσαστε και ευχαριστημένοι που δεν σας ζητάμε και κόλο Εμείς είπαμε για να γίνει κατανοητό. Η συμφωνία με το Δ.Ν.Τ είναι σαν ένα σαλάμι που μας το… «σερβίρουν» σε… φέτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...