Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Έθαψαν 950 καραμπινάτες υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο



Σύμφωνα με πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού", ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής, Αρεοπαγίτης ε.τ. και Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης απάντησε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, με επιστολή κόλαφο στους υπαινιγμούς του τελευταίου περί έλλειψης στοιχείων από τη μεριά του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Σήμερα λοιπόν ο κος Ρακιντζής απέστειλε επιστολή-απάντηση στον κ. Ι. Τέντε, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία συνοδεύει με κατάσταση 427 υποθέσεων (εκθέσεις, πορίσματα επιθεώρησης και ελέγχου κλπ) από το 2004 μέχρι σήμερα που αφορούν τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών υπαλλήλων, οργάνων και λειτουργών του δημόσιου τομέα.

Η κατάσταση περιλαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνίες διαβιβαστικών εγγράφων στις εισαγγελίες στις οποίες έχουν κοινοποιηθεί.

Στην ίδια επιστολή περιλαμβάνεται συννημένη κατάσταση άλλων 600 περίπου υποθέσεων (συνολικά οι υποθέσεις που απέστειλε το γραφείο του Γεν. Επιθεωρητή ξεπερνούν τις 950!) που έχουν κοινοποιηθεί από τα Σώματα Επιθεώρησης και Ελέγχου και τη Διεύθυνση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η απάντηση -κόλαφος του κου Ρακιντζή ο οποίος είχε κάνει λόγο πρόσφατα για διακριτική μεταχείριση των επωνύμων από τη Δικαιοσύνη-, αποδεικνύει με στοιχεία (πρόκειται για υποθέσεις που έχουν κοινοποιηθεί στους αρμόδιους Εισαγγελείς και όχι για απλά αποδεικτικά στοιχεία), ότι κάτι το πολύ σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας, και μάλλον η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο έλεος ενός σκοτεινού δικαστικού παρακράτους τα νήματα του οποίου κινούν πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...