Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Αφού διασύρθηκε, συνεχίζει την αναζήτηση των ληστών το ΛΙΜΕΝΙΚΟ .



Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές στην ευρύτερη περιοχή των βορείων Σποράδων και της Εύβοιας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ενόπλων που λήστεψαν υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο και κατά την επεισοδιακή τους διαφυγή πυροβόλησαν με καλάζνικοφ εναντίον αστυνομικών κι ενός λιμενικού, χωρίς όμως να τους τραυματίσουν.
Οι ληστές, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν λίγο μετά τις 8 το πρωί στο τραπεζικό υποκατάστημα, όπου, με την απειλή όπλων τύπου καλάζνικοφ, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Εξερχόμενοι της Τράπεζας οι δράστες...επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Αλοννήσου. Για κακή τους τύχη, όμως, οδηγός φορτηγού, που είχε σταθμεύσει το όχημά του έξω από την τράπεζα, κινήθηκε προς το μέρος τους και αναπτύσσοντας ταχύτητα, εμβόλισε τη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί και οι δράστες να πέσουν στο έδαφος, μαζί με τα χρήματα, τα οποία και εγκατέλειψαν στο σημείο. Στη συνέχεια με την απειλή των όπλων, αφού ακινητοποίησαν τον οδηγό διερχόμενης μοτοσικλέτας, επιβιβάστηκαν σε αυτή και διέφυγαν. Σε κοντινή απόσταση έγιναν αντιληπτοί από δύο αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να τους ακινητοποιήσουν, δέχτηκαν πυροβολισμούς από τους δράστες, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Τις κινήσεις των δραστών αντιλήφθηκε κι ένας λιμενικός του τοπικού Λιμενικού Σταθμού, ο οποίος στην προσπάθειά του να τους ακολουθήσει με ιδιωτική μοτοσικλέτα δέχθηκε επίσης πυροβολισμούς από τους δράστες, δίχως να τραυματιστεί. Οι δύο κακοποιοί κατευθύνθηκαν προς τη θαλάσσια περιοχή Βότσι της Αλοννήσου, όπου επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο σκάφος με κατεύθυνση τη Σκόπελο, ενώ, την ίδια ώρα, το Λιμενικό Σώμα απέστειλε στην περιοχή πλωτά σκάφη και ελικόπτερο για τον εντοπισμό του σκάφους. Γύρω στις 10.30 το πρωί, βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή έξι ναυτικά μίλια νότια της Σκοπέλου, εγκαταλειμμένο το ταχύπλοο, ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες επιβιβάστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή σε άλλο σκάφος.
Οι αρχές ρυμούλκησαν το άδειο σκάφος στο λιμάνι Κυμάσι Μαντουδίου της Εύβοιας, όπου παραδόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνες. Όπως διαπιστώθηκε, το σκάφος είχε κλαπεί προ διημέρου από περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Γιατί δεν ειδοποίησαν τους… Τούρκους. Θα τους έβρισκαν αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...