Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Δείτε πως …προετοιμάζουν ψυχολογικά το… ξεπούλημα.



Για την Πειραιώς του …αγοραστή…

Ενίσχυση της οργανικής κερδοφορίας προ προβλέψεων της τάξης του 14%, στα 334 εκατ. ευρώ, από τα 292 εκατ. ευρώ πέρυσι, εμφάνισε κατά το α΄ εξάμηνο του 2010 ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας, τη σημαντικότερη συμβολή είχαν τα καθαρά έντοκα έσοδα, τα οποία αυξήθηκαν 12% σε ετήσια βάση στα €591 εκατ.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων ο όμιλος εμφάνισε καθαρά κέρδη καλύτερα των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν ζημιές από 9 έως 30 εκατ. ευρώ….

Ενώ για την πωλούμενη …ΑΓΡΟΤΙΚΗ;

Την επιτακτική ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της ΑΤΕ με νέα κεφάλαια από το Δημόσιο υπογραμμίζουν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας που δημοσιεύθηκαν χθες και εμφανίζουν απογοητευτική εικόνα, καθώς η μοναδική τράπεζα που απέτυχε στα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών αρχών «καίει» κεφάλαια με γρήγορους ρυθμούς, ενώ ανησυχητική κρίνεται και η φυγή καταθετών.

Οι ζημιές α’ εξαμήνου της ΑΤΕ πλησίασαν τα 110 εκατ. ευρώ, από κέρδη 71,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ αν προστεθούν και τα 25,2 εκατ. ευρώ μερίσματος για τις προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου οι καθαρές ζημιές ξεπερνούν τα 135 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση του ομίλου έκανε «βουτιά» 350 εκατ. ευρώ, καθώς μειώθηκε από 1,3 δις. ευρώ σε 946 εκατ. ευρώ.

Οι απώλειες για την Αγροτική έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...