Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τους έχεσε και έφυγε.. για την… Μύκονο ?



Το λαμόγιο είπε κάτι που κατ' αρχήν σόκαρε τους βουλευτές. Μεταξύ 1992 και 2008 (βάλτε μέσα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.), έφερνε με σακούλες από την Γενεύη 70 εκατομμύρια ευρώ! Τα εμβάσματα τα έπαιρνε από τράπεζες της Ζυρίχης με εντολή του -ήδη κατηγορούμενου Γεωργίου. είχε καταθέσεις στην Ελβετία 400.000 μάρκων και στη Γερμανία 150.000 μάρκων. Μέσα στο διάστημα 1995-1998 εισήγαγε όμως στην Ελλάδα συνάλλαγμα ύψους 208 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Όπως ισχυρίστηκε, ήταν αμοιβή του από δουλειές στη Γερμανία. Ο Παντ. Καρακώστας παραδέχτηκε ότι το Νοέμβριο του 2008 έδωσε 200.000 μάρκα σε κάποιον "χοντρό Γερμανό" στην Ελβετία, μετά από έμβασμα που το έστειλε ο Ηλ. Γεωργίου. Ήταν ένας «χοντρός Γερμανός, που δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του, αλλά μπορώ να το βρω» είπε στην επιτροπή, προσθέτοντας ότι από το ποσό αυτό έβαλε στην τσέπη του ως προμήθεια το 5%. Στο ίδιο πρόσωπο, συνέχισε κατέθεσε άλλα 250.000 μάρκα λίγους μήνες αργότερα, τα οποία όμως έβαλε από την τσέπη του και ποτέ δεν του τα επέστρεψε ο Γεωργίου. Τον παρέπεμψε στον έτερο διακινητή χρήματος από τα μαύρα ταμεία, Πρ. Μαυρίδη, για να πάρει δουλειά που σχετιζόταν με το σύστημα ασφαλείας C4i. Όπως κατέθεσε, ο τελευταίος όμως δεν τον βοήθησε. παραδέχτηκε ότι διακίνησε χρήματα που του έδωσε ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρείας, Ηλία Γεωργίου, προς Γερμανό υπήκοο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, «για τον οποίο η Siemens δεν ήθελε να αποκαλυφθούν τα στοιχεία του». Αρνήθηκε να τον κατονομάσει, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται το όνομά του.Ο πρώην γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηellas Ηλία Γεωργίου, όπως ανέφερε, του ζήτησε ως εξυπηρέτηση να δώσει το ποσό αυτό. Ερώτημα παραμένει ένα ακόμη ποσό 150.000 μάρκων που φαίνονται να του έχουν κατατεθεί το Μάιο του 1998. Όπως ισχυρίστηκε, τα ποσά ήταν αμοιβή του από δουλειές στη Γερμανία. Σήμερα, δηλώνει ότι έφαγε την περιουσία του σε "πάθη" και "λάθη", αναφέροντας ότι βρίσκεται στις λίστες του Τειρεσία. Στο τέλος τους χαιρέτισε λέγοντας μην τον καθυστερούν γιατί θέλει να πάει στην…. Μύκονο.
Ο Παντ. Καρακώστας διατηρούσε γραφείο στα Εξάρχεια, ενώ το καλοκαίρι έκανε τις δουλειές του από κατάλυμα σε ξενοδοχείο του Καλάμου, με τη βοήθεια της γραμματέως του. Έχει κληθεί να καταθέσει και εκείνη, την ερχόμενη Δεύτερα.
Η Εξεταστική ζήτησε την κατάσχεση της αλληλογραφίας του από τον Κάλαμο, καθώς και του σκληρού δίσκου από το γραφείο του.
Η επιτροπή αποφάσισε να φύγει κατεπείγον έγγραφο για τον εισαγγελέα, προκειμένου να πράξει τα προβλεπόμενα.

Δηλαδή ο Καρακώστας μας λέει τα έφαγε στο… τζόγο, και με της πουτάνες .Της πολιτικές ; Και ποιος κουβαλούσε τις σακούλες των σκουπιδιών γεμάτες χρήμα από τις μίζες; Εκεί παθαίνει …αμνησία. ?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...