Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Μας ….επιμηκύνατε τους.. όρχεις με την παραπληροφόρηση


Την αποτυχία των στόχων που είχαν βάλει λογω οικονομικής δυσπραγίας από τις ηλίθιες αποφάσεις που πήραν, την καλύπτουμε με την λέξη …επιμήκυνση. Δηλαδή νέα πανωτόκια νέα αναδιάρθρωση, και το χρέος έφτασε ήδη …..στον… Κρόνο, και η «ομηρία» θα συνεχιστεί και στα δισέγγονα μας.

Την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωµής του δανείου της στην Ελλάδα κατά 2 έως και 5 χρόνια µελετά η τρόικα, προκειμένου να διευκολύνει την εξυπηρέτησή του και να καθησυχάσει τις αγορές, που θεωρούσαν ότι η Ελλάδα δεν θα τα έβγαζε πέρα, µε τόσο υψηλές δανειακές ανάγκες, ιδίως κατά τη διετία 2014-2015.

Όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές έχουν, σύµφωνα µε πληροφορίες, συμφωνήσει στη λύση αυτή, µε εξαίρεση τη Γερµανία, η οποία όπως και στην περίπτωση του µηχανισµού στήριξης της Ελλάδας προβάλλει εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και δεν είναι διατεθειμένη να τη συζητήσει προς το παρόν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερµανία, όπου µια ενδεχόμενη τέτοια απόφαση θα απαιτήσει και πάλι κοινοβουλευτική έγκριση, δεν θέλει να ανοίξει το θέµα πριν από το καλοκαίρι του 2011.

Την πρόθεση του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου να προχωρήσει στην επιµήκυνση αποκάλυψε χθες σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Βloomberg ο επικεφαλής του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου Ντοµινίκ Στρος-Καν, προσφέροντας άµεσα µια πρώτη ανάσα ανακούφισης στην Ελλάδα. Ήδη χθες τα spreads των δεκαετών οµολόγων υποχώρησαν κατά 51 µονάδες και διαμορφώθηκαν στις 700 µονάδες.
http://www.tanea.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...