Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Γιατί υπάρχουν και ναύτες… μη ελληνικής καταγωγής σε υποβρύχια ;



Tι… ρουκέτα είναι αυτή που πέταξε το sigmalive

Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκαν οι υπηρεσίες του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή βοήθειας σε υποβρύχιο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.
Μήνυμα που έφθασε στο κέντρο έκανε λόγο για μεταφορά ασθενούς από το υποβρύχιο σε νοσοκομείο της χώρας. Ναύτης ελληνικής καταγωγής που βρισκόταν στο υποβρύχιο που συμμετείχε σε άσκηση ανοιχτά της Ανατολικής Μεσογείου παρουσίασε προβλήματα υγείας και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό της Mεγαλονήσου το υ/β Τρίτων περιπολούσε στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λάρνακας όταν προέκυψε το πρόβλημα με μέλος του πληρώματος. Αμέσως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, προσέγγισε το υποβρύχιο και υπερίπτατο μέχρι τα μέλη του πληρώματος καταφέρουν να δέσουν τον ασθενή στην ειδικά διαμορφωμένη θέση με την οποία θα μετεφερνόταν στο ελικόπτερο. Η αεροδιακομιδή του ναύτη στέφθηκε με πλήρη επιτυχία και ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λεμεσού λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο ναύτης πάσχει από γαστρεντερίτιδα και του δόθηκε η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στα καθήκοντα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό υποβρύχιο θα καταπλεύσει όσο πιο κοντά του επιτραπεί έτσι ώστε να παραλάβει τον ναύτη.

http://sigmalive.com/news/local/318654


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...