Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αυτό και αν δεν είναι…. παραπληροφόρηση



ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ τακτική αμφισβήτησης ελληνικών δικαιοτάτων και αρμοδιοτήτων εφόρευσε δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα η Άγκυρα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αξιώνοντας από ελληνικά µαχητικά αεροσκάφη µε επίκληση του ΝΑΤΟ να φύγουν από τον διεθνή εναέριο χώρο όπου πραγματοποιούσαν αναγνώριση - αναχαίτιση τουρκικών F-16 στο FΙR Αθηνών χωρίς σχέδια, έχοντας νωρίτερα παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο.

Τα περιστατικά, που ουσιαστικά ήταν πανομοιότυπα, έγιναν στις 12 και 14 Οκτωβρίου στο Βόρειο Αιγαίο.

Τουρκικά µμαχητικά στο πλαίσιο εθνικής αεροπορικής δραστηριότητάς τους, για την οποία γίνεται ενημέρωση του ΝΑΤΟϊκού Αεροπορικού Στρατηγείου Σµύρνης (ΑΑCC ΙΖΜΙR) και του Συµµαχικού Αεροπορικού Κέντρου Λάρισας (CΑΟC-7) όσον αφορά τα δρομολόγια, είχαν κάνει παραβιάσεις και παραβάσεις σε πτήση που πραγματοποιούσαν γύρω από τη Λέσβο. Ελληνικά Μιράζ 2000-5 κατευθύνθηκαν για αναγνώριση - αναχαίτιση. Όταν τα τουρκικά ήταν σε διεθνή χώρο και τα ελληνικά ακόµα 5 µίλια πίσω τους παρενέβη στη διεθνή συχνότητα κινδύνου του ασυρμάτου το τουρκικό ραντάρ του Τσανέ Καλέ και εξέπεμψε µήνυµα, σύµφωνα µε το οποίο τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή και ότι τα ελληνικά µμαχητικά προκαλούσαν πρόβληµα ασφαλείας. Μάλιστα αξίωσαν, σύµφωνα µε στρατιωτικές πηγές, να απομακρυνθούν! Τα ελληνικά αεροσκάφη και στις δυο περιπτώσεις αγνόησαν το προκλητικό µήνυµα του τουρκικού ραντάρ και σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές συνέχισαν τη διαδικασία που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισµοί. Αντίφαση
Για το περιστατικό το Πεντάγωνο ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Σύµφωνα µε όσα λένε αναλυτές, τέτοιας µορφής τουρκική πρόκληση µε απόπειρα εµπλοκής του ΝΑΤΟ δεν έχει ξαναγίνει. Επισημαινόταν μάλιστα ότι η αποστολή που οι Τούρκοι ονόµασαν ΝΑΤΟϊκή είναι ουσιαστικά εθνική και ότι η ενημέρωση του Αεροπορικού Στρατηγείου Σµύρνης και του CΑΟC -7 Λάρισας γίνεται για ενημέρωση επί των δρομολογίων πολλές φορές µάλιστα προβάλλονται ελληνικές εντάσεις για σηµεία του σχεδιασµού που θίγουν εθνικά κυριαρχικά δικαιώµατα. Οι ίδιοι στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι, πέραν της πρόκλησης, η ενέργεια της Τουρκίας είναι και αντιφατική σε σχέση µε τις πάγιες επιδιώξεις της: από τη µια, αρνείται να υποβάλει σχέδια πτήσεων για τα στρατιωτικά αεροσκάφη της δημιουργώντας προβλήματα ασφαλείας και, από την άλλη, επικαλείται λόγους ασφαλείας πτήσεων όταν η Ελλάδα ασκεί το δικαίωµά της για έλεγχο των πτήσεων για τις οποίες δεν υπάρχουν σχέδια.


Γιατί έρχεται ο Ρασμούσσεν στην Αθήνα ; Τι θα ζητήσει.

Παραχώρησαν τον εθνικό εναέριο χώρο στο ΝΑΤΟ

Να το ξαναπούμε; Παραχώρησαν τον εθνικό εναέριο χώρο στους νατοϊκούς


Ετοιμάζεται ΠΡΟΔΟΣΙΑ με την «επίσκεψη» του Ρασμούσσεν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...