Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Τα χρήματα της διάσωσης φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό


Ονόματα εταιριών, βομβιστικές επιθέσεις και πολλές λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση της Proton αποκαλύπτει η Sueddeutsche Zeitung.

O δυναμίτης που εξερράγη πριν λίγες μέρες σε μια πολυκατοικία στο Χαλάνδρι προκαλώντας ζημιές σε τέσσερα αυτοκίνητα, ήταν προφανώς προειδοποίηση αφού στο κτίριο κατοικεί αξιωματούχος κεντρικής τράπεζας που σχετίζεται με …έκθεση..

Η έκθεση της έρευνας της Κεντρικής Τράπεζας περιέχει πίνακες, και συστήματα με αρκετές εκατοντάδες σελίδες. Πρόκειται για τις ύποπτες συναλλαγές που στοίχισαν τελικά στο κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ . και μάλλον είναι μήνυμα πως όποιος τολμά να φέρει το φως στο σκοτάδι, ζει επικίνδυνα.

Η έκθεση ασχολείται με την ιδιωτική τράπεζα proton .Αυτή φέρεται να έχει βγάλει έξω από τη χώρα τα τελευταία χρόνια μέχρι € 700.000.000 με αμφισβητήσιμο τρόπο Το χρήμα έρεε αργά μακριά, αναφέρει η έκθεση, σε κάποιες λεγόμενες εξωχώριες εταιρείες των οποίων οι πραγματικοί ιδιοκτήτες είναι άγνωστοι.

Τους τελευταίους μήνες, η ελληνική κυβέρνηση είχε κρατήσει την proron με σχεδόν € 900 εκατομμύρια πριν από την κατάρρευση και την κρατικοποίηση. Τα χρήματα προέρχονται από το σχέδιο διάσωσης, που ενέκριναν οι χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την Ελλάδα . Αυτό εγείρει θεμελιώδη ερωτήματα. Μήπως αυτά τα κράτη και οργανισμοί επιδοτούν εγκληματικές δραστηριότητες;

Ποιος φέρει την ευθύνη που 700.000.000 προερχόμενα από το πακέτο διάσωσης, για την δήθεν διάσωση της proton, φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό;

Tο θέμα πλέον παίρνει άλλες διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...