Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ποιος θα δώσει την λύση… Τσαουσέσκου;


“Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα επέστρεφε σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 60%, ενώ τα χρέη της θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ” είπε ο Zαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης που δημοσιεύεται σήμερα. Δηλαδή θεωρεί τελειωμένο γεγονός την αντικατάσταση του ελληνικού δικαίου με το αγγλικό για τα ομολόγα.

Ωστόσο, δημοσιεύματα των Financial Times, Rueters, Wall Street Journal καθώς και εκθέσεις πανεπιστημίων και νομικών εταιριών επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει το χρέος της σε δραχμές με βάση το ισχύον δίκαιο και διαψεύδουν τον Γιούνκερ. Γιατί όμως ο πρόεδρος του Eurogroup δε λέει την αλήθεια;

Γιατί αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με το οποίο η χώρα αν επιστρέψει στη δραχμή θα καταστραφεί. Αυτό θα συμβεί εάν το μεταφέρουν οι προδότες που κυβερνούν, στο αγγλικό δίκαιο και δεν το καταγγείλουν ως επαχθές. Τα λένε περί καταστροφής χωρίς ντροπή Έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι της Τρόικας για να μη διανοηθεί κάποιος απρόβλεπτος..τρελός και να ασκήσει η χώρα τα μεγαλύτερα δικαιώματα της, δηλαδή να προκαλέσει αναδιάρθρωση του χρέους τη μόνη της σβήνοντας ένα μεγάλο ποσοστό του ή να το αποπληρώσει σε δραχμές, μεταφέροντας τις απώλειες στις τράπεζες και όχι στους πολίτες.

Ωστόσο, αν η δοτή κυβέρνηση συνεργασίας προχωρήσει τη συμφωνία της προδοτικής και ανθελληνικής κυβέρνησης Παπανδρέου και μετατρέψει το δίκαιο που θεσπίζει τα ελληνικά ομόλογα από ελληνικό σε αγγλικό, χωρίς να προλάβουμε να τους ..κρεμάσουμε, τότε το δικαίωμα αυτό θα έχει χαθεί και ο Γιούνκερ πλέον θα έχει πει την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...