Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Πέντε νέες συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο


Την στιγμή που 2.920 βιοτεχνικές επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά μόνο στη Θεσσαλονίκη τη διετία 2010-2011 ενώ 18 μεταποιητικές, επέλεξαν, ως ύστατη διέξοδο, την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα (έντεκα πέρυσι και επτά φέτος)...και οι εναπομείναντες δεν γνωρίζουν εάν υπάρχουν… αύριο, έγιναν πέντε νέες συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο ,εφαρμόζοντας την νέα τακτική του Ραιχενμπαχ για την διάλυση των ελληνικών επιχειρήσεων. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Κόρινθο... Οι συλλήψεις ξεκίνησαν από την περιοχή της Μεταμόρφωσης στην Αθήνα όπου συνελήφθη ένας 55χρονος κατασκευαστής και εργολήπτης δημοσίων έργων, για χρέη στο Δημόσιο ύψους 1.701.343,21 ευρώ!

Ακολούθησε η σύλληψη 55χρονου ιδιοκτήτη της Μακεδονικής Εταιρείας Χάρτου Κυριάκου Οικονόμου. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, κατηγορείται για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 257.000 ευρώ, καθώς και για μη καταβολή στο δημόσιο φόρων μισθωτών υπηρεσιών 491.000 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη επίσης ο ιδιοκτήτης εταιρείας μεταλλικών κατασκευών, με έδρα την Καλαμαριά και οφειλές ύψους 551.668 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία πρόκειται για τον 53χρονο Νίκο Παλάζη, ο οποίος κρατείται στην ασφάλεια και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Το απόγευμα ανακοινώθηκαν δύο νέες συλλήψεις από το ΣΔΟΕ, στην περιοχή της Κορίνθου. Πρόκειται για τους Κυριάκο Λέκκα και Αριστείδης Κεμερλή οι οποίοι είναι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιριών DΜ ABETE και Κεμερλής και ΣΙΑ ΟΕ αντίστοιχα.

Η πρώτη είναι κατασκευαστική εταιρεία και χρωστάει ΦΠΑ ύψους 189.000 ευρώ για την περίοδο από 1η Μαϊου έως 30 Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη είναι επιχείρηση που ασχολείται με εμπορία χαρτοκιβωτίων και έχει οφειλές ΦΠΑ 159.000 ευρώ από 1η Μαϊου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...