Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Κάνει αγώνα για την διγλωσσία η… δίγλωσση


Η Ντόρα Μπακογιάννη συνοδευόμενη από τον τέως βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ επισκέφτηκε την περιοχή της Ροδόπης. και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιάσμου Ισμέτ Καντί Αργότερα πήγε στον δήμο Αρειανών όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιμπραήμ Σερίφ, με τον επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης "Κοινωνικό Κίνημα" Σααντετίν Σακίρ Χουσείν και με δημοτικούς συμβούλους. Η Μπακογιάννη και στον δήμο Αρειανών έγινε δεκτή με λουλούδια.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η Μπακογιάννη ανέφερε πως κατά την περίοδο που ήταν αρμόδια κατέβαλλε προσπάθειες για να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Μετά τις συνομιλίες ο Ιμπραήμ Σερήφ πρόσφερε εις ανάμνηση της ημέρας μια πλακέτα στην ..δίγλωσση Ντόρα Μπακογιάννη. Ο αντιδήμαρχος Αρειανών Αϊντίν Μπάσογλου ρώτησε την Μπακογιάννη : Τι σκέπτεστε για το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης, θα θέλατε να πείτε κάτι για αυτό το θέμα ; Για παράδειγμα για την δίγλωσση εκπαίδευση¨. Η Μπακογιάννη απάντησε το εξής : ¨Κοιτάξτε πιστεύω πως η θετική διάκριση της ποσόστωσης εισόδου στα παιδιά της μειονότητας για την είσοδο στα ελληνικά πανεπιστήμια διασφάλισε την δυνατότητα εκπαίδευσης και καριέρας. Όταν ήμουν αρμόδια για αυτά τα θέματα κατέβαλα προσπάθειες για να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Τα παιδιά να μάθουν καλά και τις δύο γλώσσες. Τα παιδιά μου και εγώ με δύο γλώσσες μεγαλώσαμε. Αργότερα προστέθηκε Τρίτη και τέταρτη γλώσσα. Αυτό αποτελεί πλούτο της μειονότητας. Πλέον με αυτή τη λογική πρέπει να προχωρήσουμε. Στα κρατικά σχολεία τα τουρκικά πρέπει να είναι δεύτερη γλώσσα και πρέπει να δίνονται απαντήσεις στις ανάγκες του αύριο. Ζούμε σε σύγχρονες κοινωνίες. Σε αυτό έχει ευθύνες και το κράτος. Χρόνια αγωνίζομαι για αυτό.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 20-11-2011

tourkikanea

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΨΑΞΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟΣΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΑΚΟΜΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ.

ΤΙΤΛΟΣ


Die Zeit: Aυξάνονται σταθερά οι υποστηρικτές του δημοψηφίσματος - Η απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας προκάλεσε αρχικά σοκ, όμως στο εξωτερικό αυξάνονται σταθερά οι υποστηρικτές της

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...