Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Καταργούν τα σήματα τελών. Ψάχνουν για τα ανασφάλιστα


Μέχρι τέλος Ιουλίου περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν τα έχουν ασφαλίσει θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να πληρώσουν 250 ευρώ, βάζοντας στα ταμεία 250 εκατ. ευρώ.
Οι παραβάτες αφού καταβάλουν το πρόστιμο θα πρέπει μέσα σε 10 έως 20 μέρες να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος του, για να μην πληρώσουν και δεύτερο πρόστιμο ύψους 500 ευρώ αλλά και να μην τους αφαιρεθούν η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες.
Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι τα 750.000 ανασφάλιστα ΙΧ είναι κρατικά οχήματα, ενώ περίπου σε 350.000 έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Επίσης το κόστος για τα αυτοκόλλητα σήματα των τελών κυκλοφορίας που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και τις μοτοσικλέτες, καθώς και τα ειδοποιητήρια που αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, ποσό απαγορευτικό πλέον για τη χώρα, και  έτσι καταργείται πλέον το σύστημα της ειδοποίησης και τις παραλαβής των σημάτων.

Με το νέο σύστημα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο και θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...