Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Επανέρχεται το χαράτσι αυτούσιο με εντολή τρόικας


Ενδεικτικό των άγριων διαθέσεων της τρόικας είναι η απόφαση να εισπραχθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, παρά το γεγονός ότι στις προεκλογικές δηλώσεις της κυβέρνησης ήταν η αποδέσμευση του τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μάλιστα, όλες αυτές τις ημέρες υπήρχαν διαρροές ότι το τέλος ακινήτων δεν θα εισπραχθεί μαζί με τον λογαριασμό ρεύματος και θα υπάρξουν έως και πέντε δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά των οποίων ο προϋπολογισμός χτυπάει κόκκινο.

Όμως το χαράτσι όπως και το 2011 έτσι και το 2012 θα εισπραχθεί ενιαία μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή, χαράτσι και λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος θα εισπράττονται από τη ΔΕΗ μαζί, χωρίς καμία διευκόλυνση!

Η τρόικα απαίτησε να δει έσοδα από το χαράτσι και έτσι τελικά εγκαταλείφθηκαν οι σκέψεις για χωριστά ειδοποιητήρια.

Με δεδομένη όμως την απόφαση των δικαστηρίων ότι δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα αν κάποιος δεν πληρώσει το χαράτσι, πιστεύει το οικονομικό επιτελείο ότι δε θα υπάρξουν περισσότεροι από τους 500.000 πολίτες που δεν πλήρωσαν πέρυσι το χαράτσι, γεγονός το οποίο ανησύχησε ιδιαίτερα την τρόικα, η οποία απαίτησε να δει έσοδα από το τέλος ακινήτων;
 Και πως μπορούν ταυτοχρόνως οι πολίτες να μαθαίνουν την ίδια ώρα ότι διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ έπαιρναν επί χρόνια οικογενειακό επίδομα χωρίς ωστόσο να το δικαιούνται; Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ και τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης έπαιρναν 300.000 ευρώ το χρόνο για οικογενειακά επιδόματα. Εάν κάνει δηλαδή κάποιος τη διαίρεση θα συνειδητοποιήσει ότι αυτά τα 12 στελέχη έπαιρναν περί τα 2.000 ευρώ οικογενειακό επίδομα συν τον μισθό τους,
ενώ την ίδια ώρα οδηγούσαν τη ΔΕΗ σε συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ έχει μετατραπεί η επιχείρηση σε μία “παθητική εταιρεία” με ζημιές που φτάνει το 30%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...