Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Κε ΡΟΥΜΠΙΝΙ …Χρειάζονται πολλοί κρέμασμα και όχι μόνο ένας.


Ένας ακόμα άνθρωπος του Λ.Παπαδήμου σε θέση κλειδί: Την εκλογή του πρώην υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Ζανιά στη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε το διοικητικό της συμβούλιο, με εντολή προφανώς του Μαξίμου και συνεχίζεται ακάθεκτη η "παπαδημοποίηση" της δήθεν κυβέρνησης Σαμαρά .Πριν λίγες ημέρες είχε αποχωρήσει από τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας το διοικητικό της δίδυμο. Συγκεκριμένα, ο ασθενής πρώην πρόεδρος της τράπεζας Βασίλης Ράπανος παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας, ενώ η κυβέρνηση ζήτησε την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της Απόστολου Ταμβακάκη. Στη θέση του τελευταίου έχει τοποθετηθεί ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Άπαντες ..Γερμανοί.
Πάντως ο γνωστός οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπίνι, που προέβλεψε πρώτος την αμερικανική κρίση και τον αποκάλεσαν γι' αυτό «Δρ. Συμφορά», έριξε το ..σύνθημα. Προτείνει τώρα να κρεμάσουμε έναν τραπεζίτη, αν και εμείς νομίζουμε πως με τόσες πολλές αυτοκτονίες, χρειάζονται πολλές κρεμάλες.
Πάντως εντύπωση προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του με αφορμή το σκάνδαλο Barclay’s.
"Κανένας δεν έχει φυλακιστεί από την ημέρα της κρίσης. Οι τράπεζες εντοπίζονται ότι έχουν κάνει παράνομες πράξεις, παίρνουν ένα πρόστιμο και όλα εντάξει. Εάν κάποιοι έμπαιναν στη φυλακή, ίσως αυτό ήταν ένα μάθημα για όλους. Διαφορετικά ας κρεμάσουμε κάποιον στην πλατεία” , δήλωσε ο Ρουμπινί στο πρακτορείο Bloomberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...