Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αντί να ταΐσει τους άπορους και τους, αστεγους και πένητες, θέλει να φτιάξει το …μπουρδο… τάμα.


Το ζεύγος Αναγνωστόπουλου λένε αποφάσισε να δωρίσει το σύνολο της μεγάλης του περιουσίας για να εκπληρωθεί ένας σκοπός που τέθηκε από τους αγωνιστές του 1821. Κατά την Δ’ Εθνοσυνέλευση, το 1829, οι Έλληνες έδωσαν μία υπόσχεση στον Θεό. Εάν και εφόσον η Ελλάδα αποκτούσε την ελευθερία της θα χτιζόταν ένας μεγαλοπρεπής ναός. Την απόφαση επικύρωσε και ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας, Ιωάννης Καποδίστριας, όμως μέχρι σήμερα το Τάμα του Έθνους παραμένει ανεκπλήρωτο, και λογικό είναι αφού η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε ακόμα.

Κατά καιρούς τόσο το κράτος όσο και η Εκκλησία έκαναν προσπάθειες προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για αυτόν τον σκοπό, ωστόσο για τον έναν ή τον άλλον λόγο το εγχείρημα σκόνταφτε, και τα χρήματα τα …έτρωγε το σκοτάδι. Τώρα εμφανίστηκε ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ένας επιχειρηματίας από τα Καλάβρυτα που σήμερα έχει μία περιουσία η οποία ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ και ο οποίος αποφάσισε να δωρίσει ολόκληρη την περιουσία του για τον συγκεκριμένο σκοπό. «Θέλουμε μία σύγχρονη Αγιά Σοφιά που θα ενώνει όλους τους Έλληνες».

Άντε ρε σαχλαμάρα αφού έχεις λεφτά και θέλεις να τα διαθέσεις, να ταΐσεις τον κοσμάκη που υποφέρει, να άσε τα τάματα και τις εθνικιστικές μπούρδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...