Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αγαπούλες… εγώ το καθήκον μου …για το παιδί μου το έκανα.


Κόλαφος είναι το πόρισμα της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών κυρίας Πόπη Παπανδρέου για την οικογένεια του ...πολιτικού κρατούμενου Μάκη Ψωμιάδη. Στο πόρισμα περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι τρόποι με τους οποίους τα παιδιά και η σύζυγος του Ψωμιάδη «ξέπλεναν» το.... «βρόμικο» χρήμα και αποκαλύπτονται κοινοί λογαριασμοί, επενδύσεις σε μετοχές και πανάκριβα ακίνητα και αυτοκίνητα. Μάλιστα, οι έρευνες βρήκαν ότι η οικογένεια είχε 11 πολυτελή αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων Porsche, Cadilac και Audi.

Στο πόρισμα γίνεται λόγω ξεκάθαρα για οργάνωση που είχε συστήσει ο Μάκης Ψωμιάδης και στην οποία συμμετείχαν στενοί συγγενείς του (τα δύο παιδιά του, η σύζυγός του, ξαδέλφια του αλλά και συγγενείς της συζύγου του). Οι εισαγγελικές αρχές βασίζουν την ποινική δίωξη του Σταύρου Ψωμιάδη, σε σειρά αδικημάτων, με άξονα τη συνδρομή προς τον πατέρα του, και «αυτουργό του βασικού αδικήματος της κακουργηματικής υπεξαίρεσης των χρημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ» τα οποία υπολογίζονται σε 21 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

- Το πόρισμα περιλαμβάνει περιπτώσεις κατά τις οποίες ο υιός αποδέχθηκε σε κοινούς λογαριασμούς, με τον πατέρα, σε διαφορετικές τράπεζες, ποσά εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχούν σε καταθέσεις επιταγών σε διαταγή της ΠΑΕ ΑΕΚ, οπισθογραφημένες από πρόσωπα κλειδιά της ΠΑΕ και πληρωτέες στον Μάκη Ψωμιάδη.

- Ο υιός Ψωμιάδη εμφανίζεται να κάνει αναλήψεις και να εμβάζει σημαντικά ποσά σε οικείους λογαριασμούς, ακόμη και σε διάστημα μίας μέρας, κινήσεις μέσω των οποίων «ο Σταύρος Ψωμιάδης επεχείρησε να απομακρύνει τα ίχνη των κεφαλαίων από την αρχική τους προέλευση και έτσι, να μεταμφιέσει τις αληθείς πηγές τους, εμποδίζοντας τον εντοπισμό τους από τα εκάστοτε ελεγκτικά όργανα και παρέχοντας με τον τρόπο αυτό συνδρομή στον πατέρα του προκειμένου να αποφύγει τις έννομες συνέπειες των πράξεων του».

- Κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2002, 2006, 2007, 2008, ο Σταύρος Ψωμιάδης κατηγορείται για φοροδιαφυγή με σκοπό τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσής της, αποκρύπτοντας εισοδήματα που αθροιστικά υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

- Τα έτη 2002, 2006 και 2007, ο ίδιος επανατοποθέτησε ποσά που προέρχονται από τη φοροδιαφυγή σε κλάδους νόμιμης επιχειρηματικής / εμπορικής δραστηριότητας. Το πόρισμα βρίθει άλλωστε επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (στις περισσότερες από τις οποίες συμμετέχει ο Σταύρος Ψωμιάδης), από εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων και εκτροφεία αλόγων για αγώνες, έως και ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, όπως η ΠΑΕ Νέα Καβάλα.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης, το 2006, σε ηλικία μόλις 22 ετών, έλαβε στεγαστικό δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 890.000 ευρώ, διάρκειας 60 μηνών, με σκοπό την αγορά και επισκευή κατοικίας. Εγγυητής και αντίκλητος του οφειλέτη, ορίστηκε ο πατέρας του, Μάκης Ψωμιάδης. Η μηνιαία δόση του δανείου ανερχόταν στο ποσό των 17.000 ευρώ. Το δάνειο εκταμιεύθηκε τον Ιούνιο του 2006, και εξοφλήθηκε 28 ημέρες αργότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...