Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Εάν αυτό δεν είναι κατάντια ,τότε ποιό είναι.


Από το νεοσυσταθέν υπουργείο Ναυτιλίας, ξεκίνησαν οι επισκέψεις του γκαουλαιτερ Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κώστα Μουσουρούλης. Ο  Ράιχενμπαχ ενημέρωσε τον υπουργό για τις αρμοδιότητες του, και το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Νικόλαος Λίτινας, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτριος Χαλκιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Αθανάσιος Πάλλης.
Στη συζήτηση αναφέρθηκαν προς έγκριση του γκαουλαιτερ  τα θέματα της επανασύστασης του υπουργείου, της δομής του και των στόχων που έχει θέσει η πολιτική ηγεσία. Συζητήθηκε η ενδυνάμωση των δομών του Υπουργείου προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας έργων και δράσεων για την χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, το ταμείο των εξωτερικών συνόρων, και τέθηκε και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων των λιμένων μέσω παραχωρήσεων. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα νησιωτικής πολιτικής, για την εθνική στρατηγική και το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των λιμένων, τη δυναμική ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο θέμα της ανεργίας, στα προβλήματα του κλάδου της ακτοπλοΐας και στη ναυτική εκπαίδευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...