Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Όλες οι πουτάνες σπεύσατε στην ..Ρόδο , που έχει πολύ….πήδημα.


Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower (CVN-69) βρίσκεται στη Ρόδο όπου θα παραμείνει τρεις ημέρες για ξεκούραση... και ψυχαγωγία των 4.150 αξιωματικών και ναυτών που υπηρετούν σε αυτό.
 Το CVN- 69 διαθέτει τρομερή δύναμη πυρός με πυραύλους Τόμαχοκ, που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, πυραύλους αντιαεροπορικούς και επιφανείας- επιφανείας και επιφανείας - εδάφους, υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και αεροσκάφη εναέριας επιτήρησης. Διαθέτει αυτονομία περί τους 40 μήνες και πήρε μέρος σ΄ όλους σχεδόν τους τελευταίους πολέμους που έχουν εμπλακεί οι ΗΠΑ. Ναυπηγήθηκε στο Newport το 1970 και το κόστος της ναυπήγησής του ξεπέρασε τα 4,5 δισ. δολάρια.
Στις πολεμικές επιχειρήσεις που έχει εμπλακεί περιλαμβάνονται και ο αποκλεισμός της Λιβύης, ο πόλεμος του Κόλπου το 1990 και στην υποστήριξη των αμερικανικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της κρίσης ομήρων στο Ιράν το 1980.
Θα αποτελέσει μία τουριστική ένεση στο νησί των Ιπποτών, αφού τα μέλη του πληρώματος ήδη ξεχύθηκαν στα καταστήματα της Παλιάς Πόλης. Ο διοικητής του αεροπλανοφόρου είναι ελληνικής καταγωγής, ονομάζεται Νίκος Χρυσόγελος και θα δεχθεί στο γιγαντιαίο πλοίο του, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Ι.Μαχαιρίδη και τις τοπικές αρχές της Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...