Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Εάν αυτό δεν είναι καρτέλ , τότε ποιο είναι;



Τα αρχιλαμόγια ο Βασιλάκης με τον ανεκδιήγητο Βγενοπουλο καλά τα κατάφεραν. Ένα χιλιάρικο θα ζητούν για να ταξιδέψεις σε νησί.

H Aegean και η Marfin Investment Group συμφώνησαν στην πώληση του 100% της Olympic Air στην Aegean. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Οlympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης Aegean.
Σήμερα οι δύο εταιρείες διαθέτουν 50 αεροσκάφη (21 η Olympic Air και 29 η Aegean), εκτελούν 115 δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού, έχουν κύκλο εργασιών (2011) 668,2 εκατ. ευρώ η Aegean και 240,5 εκατ. ευρώ η Olympic Air και αναμένεται το 2012 να κλείσουν το έτος έχοντας μεταφέρει 8,9 εκατομμύρια επιβάτες.
Οι δυο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η καθεμιά το όνομα και τα σήματα τους καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα ενοποιηθούν ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας και η βελτιστοποίηση στην αξιοποίηση στόλου και δικτύου με γνώμονα την ακόμη καλύτερη κάλυψη των αναγκών των επιβατών τόσο εντος της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.
Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της εγκρίσεώς της από τις Αρχές Ανταγωνισμού, βάσει της οποίας θα προσδιορισθεί και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της.
Το τίμημα του 100% της Olympic Air έχει οριστεί σε 72 εκατ. ευρώ με τμηματική καταβολή μετρητών από την Aegean προς την ΜIG. Η συναλλαγή δεν διαφοροποιεί την σημερινή μετοχική βάση της Aegean.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...