Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Εμείς θα τα τσεκάρουμε διότι τα… ξέρουμε.



Το HOT DOC φέρνει στη δημοσιότητα τα ονόματα 2.059 ελλήνων οι οποίοι έχουν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ η οποία επί δύο τουλάχιστον χρόνια περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι και από τσέπη σε τσέπη υπουργού, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα μέσο πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού.
Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη λίστα δεν είναι απαραίτητα φοροκλέφτες, ούτε διαχειριστές μαύρου χρήματος. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η απόφασή μας να δημοσιεύσουμε τα ονόματα είναι συνειδητή και εκτός από την ενημέρωση στόχο έχει να χτυπήσει το νοσηρό κλίμα που δημιουργείται στη χώρα βάζοντάς την να δέχεται βολές από τη λάσπη του υπονόμου που πέφτει συνεχώς στον ανεμιστήρα.



Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΆΒΕΙ  λένε ότι θα διαβιβαστεί στη Βουλή ….για θάψιμο η κατάσταση με τα ονόματα όλων εκείνων των πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ με τα 1991, ονόματα Ελλήνων που εξήγαγαν χρήματα στην Ελβετική Τράπεζα HSBC. Δηλαδή θα επιλεγούν  τα ονόματα όσων διετέλεσαν ή είναι σήμερα Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές θα διαβιβαστούν και τα ονόματα πολιτικών προσώπων (υπουργών, βουλευτών, κ.λπ.) που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα 36 ονόματα των εν ενεργεία και τέως υπουργών, βουλευτών κ.λπ., οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.
Τα ονόματα των πολιτικών που συμπεριλαμβάνονται στην δεύτερη λίστα με τα 36 ονόματα που φέρονται να ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, δηλαδή ονόματα των εν ενεργεία και τέως υπουργών, βουλευτών κ.λπ.
Tα ονόματα εκείνων των πολιτικών προσώπων που σύμφωνα με τον Ν. 4065/2012 επανελέγχονται οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» από το 1974 έως σήμερα, όπως και των συζύγων και των ανήλικών παιδιών τους και σε βάρος τους διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ (κεντρική ή περιφερειακές). θα διαβιβαστεί:
Η κατάσταση με τα ονόματα όλων εκείνων των πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ με τα 1991 ονόματα Ελλήνων που εξήγαγαν χρήματα στην Ελβετική Τράπεζα HSBC. Δηλαδή θα επιλεγούν (αν υπάρχουν) τα ονόματα όσων διετέλεσαν ή είναι σήμερα Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές θα διαβιβαστούν και τα ονόματα πολιτικών προσώπων (υπουργών, βουλευτών, κ.λπ.) που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα 36 ονόματα των εν ενεργεία και τέως υπουργών, βουλευτών κ.λπ., οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.
Τα ονόματα των πολιτικών που συμπεριλαμβάνονται στην δεύτερη λίστα με τα 36 ονόματα που φέρονται να ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, δηλαδή ονόματα των εν ενεργεία και τέως υπουργών, βουλευτών κ.λπ.
Tα ονόματα εκείνων των πολιτικών προσώπων που σύμφωνα με τον Ν. 4065/2012 επανελέγχονται οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» από το 1974 έως σήμερα, όπως και των συζύγων και των ανήλικών παιδιών τους και σε βάρος τους διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ (κεντρική ή περιφερειακές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...