Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Μας δουλεύει κανονικά ο γερμανόδουλος αρχικαραγκιόζης



Μηχανισμός ελέγχου των δημοσίων δαπανών ώστε να υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση για σοβαρές υπερβάσεις του, αλλά και μέτρα διόρθωσής των αποκλίσεων, δημιουργείται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφθηκε σήμερα με απόφαση του Πρωθυπουργού.
Ο μηχανισμός αυτός θα είναι αυστηρά ελληνικός, χωρίς καμιά εμπλοκή από την πλευρά των δανειστών της Ελλάδας, ενώ θα υλοποιηθεί άμεσα, ώστε τα υπουργεία και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί να εκπονούν τριμηνιαίους στόχους και να ελέγχονται σε μηνιαία βάση για το κατά πόσο βρίσκονται εντός των στόχων.
Έτσι όποια απόκλιση εμφανιστεί θα γίνεται γνωστή αμέσως και θα αντιμετωπίζεται έγκαιρα και από το υπουργείο που έγινε η υπέρβαση, ώστε να μην εξαναγκάζεται αργότερα η κυβέρνηση σε οριζόντιες περικοπές παντού.
Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ρυθμίζονται γενικότερα ζητήματα σχετικά με την παρακολούθηση και την ορθή εκτέλεση των δημόσιων προϋπολογισμών, εντός των στόχων που αποφασίζονται από τη Βουλή.

Δείτε τώρα για παράδειγμα πόσες επιτροπές υπάρχουν στην Βουλή που μας κοστίζουν εκατομμύρια : 
  
Λίστα Ενεργών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών


Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπουν τις ακόλουθες επιτροπές .. (Οι επιτροπές που ακολουθούν είναι οι ενεργές επιτροπές τρέχουσας συνόδου )  Σε κάθε μια από τις διαρκείς επιτροπές συμμετέχουν περίπου 50 βουλευτές...
Στις υπόλοιπες ο αριθμός ποικίλει από 10 ως και 30 βουλευτές...
Χοντρικά λοιπόν μιλάμε για περίπου 700 βουλευτές σε όλες τις επιτροπές...Βάλτε τώρα στο μυαλό σας πόσες εκατοντάδες χιλιάδες αντίγραφα εκτυπώνονται για τα πρακτικά κάθε επιτροπής και πόσα ντοσιέ πετιούνται...σε ετήσια βάση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...