Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Χέρι – χέρι το παπαδαριό με τους χρυσαυγίτες. Στον….. Καιάδα και οι δυο .



Μέλη της Χρυσής Αυγής έβαψαν τον ιερό ναό του χωριού και ο ιερέας τους έδωσε για.. αντίδωρο τη δυνατότητα να μεταφέρουν με τις γνώριμες στολές του κόμματος την εικόνα του Αγίου Δημητρίου.
Έτσι οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρωτοφανές θέαμα μέλη της Χρυσής Αυγής με τις στολές παραλλαγής και τα μαύρα μπλουζάκια με την ονομασία του κόμματος να μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου του χωριού.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Pheme.gr, όταν οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους στον ιερέα του χωριού, αυτός έσπευσε να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας ότι απευθύνθηκε στη Χρυσή Αυγή γιατί κανείς από τους κατοίκους δεν προθυμοποιήθηκε να βάψουν τον ιερό ναό.
Όμως  διατυπώνουν την απορία τους γιατί  ο ιερέας δεν απευθύνθηκε στο δήμο και προτίμησε να καλέσει τη Χρυσή Αυγή.
Την απόφαση του ιερέα του χωριού Αυξέντιος επέκρινε με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ξάνθης, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η πρωτοβουλία δεν ήταν σε γνώση του οικείου μητροπολίτη.
"Εξ αφορμής των όσων έχουν σχέση με την περιφορά της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στην Ενορία του Αυξεντίου, η Ιερά Μητρόπολις δηλώνει ότι έγιναν εν αγνοία της με πρωτοβουλία του Ιερέως, τον οποίον και επετίμησε, διότι η Εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων και αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας την αγάπη της χωρίς διάκριση σε όλους τους ανθρώπους", επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.
Η Μητρόπολη Ξάνθης "αποδοκιμάζει την εν λόγω ενέργεια και απευθυνόμενη προς τους πιστούς λέγει ότι όταν κάποιος προσέρχεται στην Εκκλησία προσέρχεται ως χριστιανός και όχι με το έμβλημα ενός κόμματος".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...