Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Παπαγαλάκια και πατριωτιλίκι δεν …βγαίνει. Χρειάζεται… Κολοκοτρώνης



Σε κύριο άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ που αναρτήθηκε άγρια μεσάνυχτα εν μέσω συνδιασκέψεων του Eurogroup  , αναφέρονται τα εξής:

Το ΒΗΜΑ είχε προειδοποιήσει σε ανύποπτο χρόνο ότι το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι μείζον και ικανό να υπονομεύσει κι αυτή ακόμη την υπερπροσπάθεια του ελληνικού λαού.

 Οι συζητήσεις στη σύνοδο των ευρωπαίων  υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες ήταν εμφανώς δύστοκες , με πολλές διαφωνίες και αδυναμία εξεύρεσης μιας απόλυτα καθαρής και οριστικής λύσης του ελληνικού προβλήματος.

 Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δείχνει ακαμψία και οι ευρωπαίοι εταίροι  παραμένουν καχύποπτοι απέναντί μας. Κατά τα φαινόμενα η προωθούμενη λύση δεν θα είναι αντίστοιχη των προσπαθειών και των θυσιών του ελληνικού λαού.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, αν όντως επιβεβαιωθεί ότι θα διατηρηθεί η ελληνική εκκρεμότητα, τότε η χώρα θα πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για πιο δραστικές λύσεις.

 Τυχόν παράταση της εκκρεμότητας θα επιτείνει  το κλίμα αμφισβήτησης, θα επιβαρύνει την πολιτική και οικονομική ατμόσφαιρα στη χώρα και βεβαίως θα καταρρίψει τις όποιες προσδοκίες σταθεροποίησης.

 Στην περίπτωση αυτή τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να ανασκουμπωθούν και  να αρχίσουν να αναζητούν λύσεις πατριωτικές, με όρους εθνικού συμφέροντος και μόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...