Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Liberation: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ..κράτος.



«Η Ελλάδα είναι μια χώρα των Βαλκανίων που δεν έχει τίποτε κοινό με τις χώρες της Ε.Ε και εκεί πρέπει να φτιάξουμε όχι απλώς την οικονομία, αλλά ολόκληρο το κράτος», αναφέρει Ευρωπαίος διπλωμάτης στον Γάλλο δημοσιογράφο της Liberation και «θρύλο» του ευρωπαϊκού ρεπορτάζ Ζαν Κατρεμέρ.

Πολλοί Ευρωπαίοι παράγοντες κατανοούν πως η ευρωζώνη έκανε λάθη στην... περίπτωση της Ελλάδας αναφέρει ο Ζ.Κατρεμέρ σε άρθρο του.

«Στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία υπάρχει ένα λειτουργικό κράτος, κάποιο που κάνουν τη δουλειά τους και αναλύουν το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα παραμένει ο διαρκής εφιάλτης της ευρωζώνης και για αυτό το λόγο μια αναδιάρθρωση του χρέους που κατέχει ο επίσημος φορέας (OSI) είναι η μόνη πραγματική λύση ώστε το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο αλλά αυτό θα είναι κάτι που θα συνεπάγεται σκληρή εποπτεία.
«Για χώρες όπως η Ελλάδα δεν μπορούμε να δίνουμε τα χρήματα απευθείας στο κράτος, αλλά να ελέγχουμε το πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματα» επισημαίνει άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Στην περίπτωση που αυτή η ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση ενδέχεται να οδηγήσει να αιτούσαν παρόμοια μεταχείριση και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία ο αξιωματούχος υπογραμμίζει πως το «κράτος που θα ωφεληθεί από το κούρεμα του επισήμου τομέα θα εποπτεύεται ώστε να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρύθμισες.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η εξέλιξη δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013, καθώς ο Γερμανός φορολογούμενος δεν είναι ακόμα έτοιμος να δεχθεί να δώσε ένα τέτοιο δώρο στην Ελλάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...