Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Γιατί τώρα έχουμε… ένοπλες δυνάμεις;



Σάλο έχει προκαλέσει η Πρόταση για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας που περιλαμβάνει το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (έχει επικρατήσει να ονομάζεται Έκθεση της Τρόικας), η οποία είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας και φέρει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά το Eurogroup της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα, στη σελίδα 24, συνοδεία γραφημάτων αναφέρεται στην «συνεισφορά των δαπανών της Άμυνας στη δημοσιονομική προσαρμογή». Περαιτέρω εφορθολογισμός των δαπανών μπορεί να γίνει μέσω αύξησης της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας!». Η έκθεση σημειώνει ότι τη δεκαετία 2000 – 2009, η Ελλάδα είχε σταθερά το υψηλότερο δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε έκθεση της Κομισιόν μία ημέρα μετά από το Eurogroup δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για μειώσεις τόσες ώστε να μην “επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας”. Προτείνουν δηλαδη και …επιθυμούν ευθέως την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας στον ελληνικό στρατό ως μέτρο μείωσης των αμυντικών δαπανών!!! Δεν λένε όμως κουβέντα για το πως η Ελλάδα θα έχει Ένοπλες Δυνάμεις!

Τώρα θα μας πείτε για ποιες ένοπλες δυνάμεις μιλάμε αφού δεν έχουν ούτε φαγητό οι φαντάροι. Ας μην πούμε για τις γελοίες ασκήσεις πυροβολικού που κάνουν, και βάζουν τους φαντάρους να κάνουν εικονικές βολές δείχνοντας πως θα πράξουν εάν είχαν βλήματα στα χέρια τους, φωνάζοντας στο τέλος δυνατά και…μποοοοούμ μιμούμενοι την…. έκρηξη.
Εάν είχαν φιλότιμο θα έπρεπε κάποιοι να παραιτηθούν, μόνο για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...