Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Τελικά ρε αρχικλεφταράδες πόσο είναι το δημόσιο χρέος ;Tα swaps έκρυψαν και κρύβουν το δημόσιο χρέος. H κ.Γεωργαντά πρώην μέλος της ΕΛ.ΣΤΑΤ είχε "τραβήξει" ένα χαρτί "φωτιά" και είχε πει τη μαγική λέξη swap. Tα swap έκρυψαν και κρύβουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
"Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013, η συνολική αξία των εκδοθέντων ομολόγων ανέρχεται σε 212 δισ. € και των ανεξόφλητων εντόκων γραμματίων σε 18 δισ. €. Λαμβάνοντας υπόψη την κυβερνητική εκτίμηση ότι μέχρι τις 31.12.2012, το χρέος της χώρας μας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, την Τράπεζα της Ελλάδος και διάφορα πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού θα ανέλθει σε 210 δισ. €, συνάγεται ότι το συνολικό χρέος της κεντρικής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί τελικά σε 440 δισ. € (212+210+18=440). Και αν πετύχει το πατριωτικό κούρεμα των 20 δισ. € κατά Στουρνάρα, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί τελικά το 2012 σε 420 δισ. € ή 216,5% του ΑΕΠ." γράφει στο άρθρο του ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Γιώργος Βαμβουκάς.
Διαβάστε το άρθρο "φωτιά" του κ. Βάμβουκα   εδώ   και αναφέρει …  πως εξηγείται  το παράδοξο ποσοτικό φαινόμενο,  το 2012 το δημόσιο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, πως σε 323 και όχι σε 420 δισ. € που είναι και το πραγματικό του μέγεθος; Μήπως το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, καθοδηγούμενο από τους τεχνοκράτες της τρόικας, συνάπτει συμφωνίες ανταλλαγής swaps, με πλάτη τα κρατικά ομόλογα και τα swaps αυτά θεωρούνται off the balance sheet; Αν ναι, τότε δημόσιο χρέος ύψους 97 δισ. € (420-323=97), δεν εμφανίζεται σήμερα στα επίσημα στοιχεία, καθότι το συγκεκριμένο χρέος θα συνυπολογιστεί στο δημόσιο χρέος μετά 20, 30 ή 40 χρόνια, όταν δηλαδή σκάσουν μύτη οι συμφωνίες ανταλλαγής. 

 Όμως η πραγματικότητα είναι …..280 ΔΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ 31/3/2012 + 233 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ = 513 ΔΙΣ + 44 ΔΙΣ Η ΔΟΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ = 557 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!!!! ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΡΑΣΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ κο ΠΕΠΟΝΗ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟ 1,75 ΔΙΣ ΛΗΞΕΩΣ 2057 ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΦΕΚ , ΤΟΤΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 557 ΔΙΣ .

Ποίοι το έφτασαν και ποίοι θησαύρισαν ; Οι...άρχοντες μας που χρειάζονται την τύχη του...Τσαουσέσκου. . 

Μπορείτε να μπείτε στη σελίδα της EUROSTAT στη βάση δεδομένων AMECO και να δείτε την διαχρονική εξέλιξη του δημόσιου χρέους και του ΑΕΠ στην Ελλάδα, να βγάλετε τα ποσοστά και να προβείτε στα δικά σας συμπεράσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...