Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αλλοίμονο στους προσκυνημένους.



Πέθανε ο στρατηγός Νίκος Ντερτιλής, ο τελευταίος εν ζωή από τους πρωταίτιους του στρατιωτικού κινήματος της 21ης Απριλίου 1967. Ο Ν.Ντερτιλής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με εγκεφαλικό επεισόδιο, μετά από το θάνατο του γιού του Βασίλη.
Ο Ντερτιλής είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του φοιτητή Μυρογιάννη, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, κάτι που ουδέποτε παραδέχθηκε και ουδέποτε στοιχειοθετήθηκε 100%. Παρέμεινε στην φυλακή μιας χώρας που θέλει να λέγεται δημοκρατική ,αλλά είναι άκρως εκδικητική σε όποιον δεν …προσκυνά για 39 χρόνια.
Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί δεν κατέθεσε ποτέ σχετική αίτηση και δεν δέχτηκε να βγει από τη φυλακή ακόμη και για τη κηδεία του γιού του.
Πολέμησε ηρωικά στις συγκρούσεις στην Κύπρο στις αρχές της δεκαετίας του 1960.



Ποιος ήταν ο Ν.Ντερτιλής - Η πολεμική του δράση





Πόσες φορές είχε αρνηθεί ο Ντερτιλής να ζητήσει χάρη για να βγει από τονΚορυδαλλό



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημερα οι μ@λκς σου σπανε καριδια!!!!

Ixnos είπε...

Ασε ρε φίλε. Απόλαυσε τον ….φραπέ σου.

Ανώνυμος είπε...

κι εσυ τους χουνταλες σου ,κρυφοχρυσαυγιτη....

Ixnos είπε...

Kαλά που ζεις ρε γαμώτο. Ακόμα στην χούντα είσαι; Απόλαυσε την..δημοκρατία σου ψάχνοντας στους ….σκουπιδοντενεκέδες.

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα της κατάθεσης του οδηγού του Ντερτιλή για τη δολοφονία του Ν.Μυρογιάννη «Τότε ο Ντερτιλής, που μόλις είχε αντιληφθεί το επεισόδιο, έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφό του και πυροβόλησε χωρίς να πολυσκεφθεί. Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο. Έμεινε επί τόπου ακριβώς στην διασταύρωση Πατησίων και Στουρνάρα, προς την πλευρά της Ομόνοιας. Εγώ φαντάστηκα ότι του έριξε στα πόδια και περίμενα να κινηθεί. Όταν όμως είδα να σχηματίζεται μια λίμνη από αίμα και μια μικρή άσπρη λιμνούλα από μυαλά, κατάλαβα ότι τον πυροβόλησε στο κεφάλι και ήταν ήδη νεκρός.

Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και κτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε “με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι”. Εγώ τα είχα χάσει και ήμουνα φοβερά ταραγμένος και φοβισμένος. Συνεχίσαμε προς την Πατησίων και φθάσαμε στο Μουσείο. Εκεί κάποιος υπάλληλος των τρόλεϋ ήταν μπλοκαρισμένος και οι αστυφύλακες του φώναζαν και τον έσπρωχναν. «

Ανώνυμος είπε...

Αυτα για τα σκουπιδια που υπερασπιζεσαι!!!!!!

Ixnos είπε...

απο που εβγαλες αυτο το ..πόρισμα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...