Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ανασκουμπώνονται από τώρα τα τρωκτικά-μεσάζοντες .Έχει να πέσει πάλι …υπερτιμολόγηση, που θα πάει σύννεφο.



Πεντακόσια επαγγέλματα στις 13 περιφέρειες της χώρας χρηματοδοτεί το «Πρόγραμμα για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου - υπηρεσιών - ΕΣΠΑ 2007-2013» και είναι συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό αναμένεται να ενταχθούν 10.000 επιχειρήσεις, (υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση) προκειμένου να πραγματοποιήσουν επενδύσεις συνολικής αξίας 900 εκατ. ευρώ. Ως υφιστάμενες θεωρούνται οι επιχειρήσεις οι οποίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011 έχουν δυο ή περισσότερες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις τουλάχιστον δωδεκάμηνης διάρκειας. Ως νέες - υπό σύσταση θεωρούνται οι επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην ώς άνω κατηγορία των υφισταμένων.

Τα ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων κυμαίνονται από 40% έως 60%, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια όπου δραστηριοποιείται, ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις προβλέπεται δυνατότητα χρηματοδότησης και των λειτουργικών δαπανών π.χ. ενοίκια, μισθοδοσία κ.λπ. σε ποσοστό 25%. Οι δαπάνες αυτές πάντως δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 40% του προϋπολογισμού του επιχειρηματικού σχεδίου. Η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδύσεων είναι 15 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης για τους κλάδους μεταποίησης και τουρισμού και 12 μήνες για εμπόριο - υπηρεσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...