Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δεν σταμάτησαν για έλεγχο στην ΔΙ.ΑΣ, και τους έστειλαν στην… εντατική



Δύο νεαροί 15 και 19 ετών επιβαίνοντες στο μηχανάκι, χθες το βράδυ, δε σταμάτησαν σε τροχονομικό έλεγχο από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., στην πλατεία Ελευθερίας. Ακολούθησε καταδίωξη μέσα από τα στενά του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του δικύκλου και τα δύο παιδιά να εκσφενδονιστούν και να συρθούν στο έδαφος.
Εν τω μεταξύ μαρτυρία - σοκ αποδίδει την ευθύνη για το τροχαίο στο συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς γυναίκα - αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει σε έγγραφη κατάθεσή της ότι είδε το συνοδηγό της αστυνομικής μοτοσυκλέτας να χτυπάει με το πόδι, το μηχανάκι. Τα στοιχεία είναι στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών.

Τα δύο νεαρά παιδιά νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, με την κατάστασή του να κρίνεται κρίσιμη. Οι νεαροί είναι διασωληνωμένοι σήμερα εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι, χθες το βράδυ, δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ, σε κανένα νοσοκομείο της χώρας. Τα παιδιά έμειναν, χθες, στα ΤΕΠ και σήμερα μπήκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
(διαβάστε εδώ)
Δίωξη για βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια ασκήθηκε πριν από λίγο από τις εισαγγελικές αρχές του Ηρακλείου στους δύο αστυνομικούς για το τροχαίο που σημειώθηκε χθες το βράδυ με δύο νεαρούς 15 και 19 ετών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν αρκετοί συνάδελφοί τους, σε ένδειξη συμπαράστασης.
Οι δύο αστυνομικοί κρατούνται, αν και οι κατηγορίες είναι πλημμελημματικού χαρακτήρα, ωστόσο ο Εισαγγελέας μπορούσε να πάρει αυτή την απόφαση περί κράτησής τους - κάτι που πράγματι έγινε - και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή.
Συγκλονισμένη η μάνα ενός εκ των δύο παιδιών είπε ότι τα παιδιά τους δεν είναι εγκληματίες για να τύχουν τέτοιας μεταχείρισης από τους αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...