Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Καλά δεν ντρέπεστε καθόλου; Δικαστές, και του αναγνωρίζετε θεσμικό ρόλο;



Ο σχεδιασμός με τη βοήθεια της Task Force μικρής, ευέλικτης ομάδας, παρά τω πρωθυπουργώ, για τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργείων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους, βρέθηκε στην ατζέντα των συζητήσεων που είχε ο Χορστ Ράιχενμπαχ,

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χ. Ράιχενμπαχ συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων. Οι δικαστικοί επέμειναν στην ανάγκη για καλύτερη μηχανοργάνωση των δικαστηρίων και γενικότερα για την ηλεκτρονική οργάνωσή τους, καθώς και για επέκταση του θεσμού της εξωδικαστικής διαμεσολάβησης, που θα αποσυμφορήσει τα δικαστήρια από πολυάριθμες μικρές υποθέσεις.
 Ο κ. Ράιχενμπαχ είχε την πρώτη επαφή με τα θεσμικά όργανα της Βουλής, κατά τις συνομιλίες του με τις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, με τις οποίες αντήλλαξε απόψεις σχετικά με το έργο της Ομάδας Δράσης στους αντίστοιχους τομείς.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί σε συνέδριο για την Αγροτική Ανάπτυξη του Economist και θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο της πόλης, τα τοπικά επιμελητήρια, τον περιφερειάρχη και τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης.

Μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αρχίζει η επιχείρηση ανασυγκρότησης του κράτους και της οικονομίας, που φέρει κι αυτή τη φορά γερμανική σφραγίδα.
Τη σκυτάλη στην εφαρμογή του σχεδίου ανόρθωσης πήρε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, αφήνοντας στη σκιά το ΔΝΤ και τον κ. Πόουλ Τόμσεν μετά την παταγώδη αποτυχία του πρώτου μνημονίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...