Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Tο ΙΓΜΕ παραδέχεται το πρόστυχο ξεπούλημα .



Ξέχασαν οι κάφροι να πουν ότι όλα αυτά ξεπουλήθηκαν για 11.000.000 ευρώ, που και αυτά τα ψίχουλα δεν τα… είδαμε. Δείτε εδώ . Πήγε σφαίρα στις Σκουριές ο Δενδιας ,για να μην …στενοχωρηθεί ο…. Μπόμπολας. Το φτύσιμο είναι πολύ λίγο.


Χρειάζεται κρεμάλα


Υπέρ της υλοποίησης των επενδύσεων στις Σκουριές και το Πέραμα της Θράκης για την εξόρυξη χρυσού τάσσεται με σημερινή ανακοίνωση του το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), επισημαίνοντας ότι οι έρευνές του, που χρηματοδοτήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, απέδειξαν ότι με βάση τις σημερινές τιμές η συνολική αξία των γνωστών μεταλλευμάτων ξεπερνά τα 25 δισ. ευρώ.
Ειδικά για τις Σκουριές και με αφορμή τις ανησυχίες τοπικών παραγόντων σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας των υπογείων νερών της περιοχής εξαιτίας της μεταλλευτικής δραστηριότητας, το ΙΓΜΕ επισημαίνει ότι η τεκμηριωμένη υδρογεωλογική μελέτη έδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αντίθετα, σημαντικές ποσότητες υπογείων νερών και μετά την πραγματοποίηση της επένδυσης θα εξακολουθούν να χάνονται στη θάλασσα.
Χαρακτηρίζει δε απαράδεκτα τα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή των Σκουριών, τονίζοντας ότι θυμίζουν γεγονότα που συμβαίνουν μόνον σε τριτοκοσμικές χώρες και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας.
Οι επενδύσεις πρέπει να προχωρήσουν «γιατί θα έχουν μια σημαντική θετική επίδραση στη γενικότερη οικονομία της χώρας και στην ανάπτυξη των τοπικών περιοχών που θα πραγματοποιηθούν με δεδομένα και τα οξύτατα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν», τονίζει το ΙΓΜΕ και προσθέτει:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...