Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Το …έριξε στην …φιλανθρωπία το χοντρογούρουνο.



Ο  Βενιζέλος προτείνει για την αντιμετώπιση, υποτίθεται, της ανεργίας, μισθό σε όλους της τάξης των 430 ευρώ. «Να δώσουμε δουλειά στις 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο» είπε χθες υποκριτικά ο Β. Βενιζέλος, που, όπως θυμόμαστε, επέβαλε το χαράτσι της ΔΕΗ το φθινόπωρο του 2011.
Η πρόταση του υπόσχεται 700.000 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ το κόστος της κατά τον ίδιο είναι 1,3 δισ. ευρώ. Όπως είπε ο ίδιος, «τα λεφτά υπάρχουν» και θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ, το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ.
Οι θέσεις εργασίας που προτείνει ο Β. Βενιζέλος δεν είναι πραγματικές, αλλά εικονικές, και θα αμείβονται με ελεημοσύνη που θα μοιάζει με μισθό, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες διαβίωσης του ατόμου.
Ο πολύς Β. Βενιζέλος, μαθημένος στα λεκτικά τερτίπια, εισάγει στην πρότασή του και τον όρο της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, που αντιστοιχίζει με 430 ευρώ τον μήνα.
Η πρόταση του περιλαμβάνει:
-Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με αυτεπιστασία σε δήμους, αλλά και επιχειρήσεις, με στόχο την απορρόφηση 100.000 ανέργων. Το κόστος ανέρχεται στα 450.000.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις θα υποχρεώνονται να διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει καθαρισμό ακτών και δημόσιων χώρων, διαμόρφωση πάρκων, πλατειών, δρόμων και παιδικών χαρών. Επίσης περιλαμβάνει επισκευές σε σχολεία, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια. Η διάρκειά του θα είναι το πολύ οκτώ μήνες. Η επιδότηση θα ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 20 ευρώ την ημέρα, ανάλογα με την ηλικία του ανέργου, και έτσι οι μηνιαίες αποδοχές με το ζόρι θα ξεπερνούν τα 430 ευρώ. Οι δήμοι και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα επιβαρύνονται μόνο με τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές (150-180 ευρώ τον μήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...