Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Έγινε το ..πρώτο βήμα για την τιμωρία των λαμογιών. Ετοιμάζουν τα..κελιά



Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε πριν από λίγο από την εισαγγελέα Εφετών εις βάρος του Πέτρου Δούκα, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες». Διώξεις και στους σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη για ανακριβές «πόθεν έσχες», προγενέστερο του 2010. Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Εφετών αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Γιάννου Παπαντωνίου, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Πέτρου Δούκα, για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες. Μην εκπλαγείτε εάν οι διώξεις για πλημμελήματα μετατραπούν σε διώξεις για κακούργημα εάν συνδυαστούν με το νόμο περί καταχραστών. Μετά την καταδίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια, και την οκταετή φυλάκιση σε συνδυασμό με δήμευση περιουσίας για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, η Δικαιοσύνη “πυροβόλησε” και πάλι κατά πολιτικών προσώπων. Η δίωξη κατά του Πέτρου Δούκα είναι κακούργημα, ενώ κατά των Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη για πλημμέλημα.
Οι δύο πρώην υπουργοί παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη  από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών για «ανειλικρινείς δηλώσεις πόθεν έσχες».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δούκας γιατί δεν είχε δικαιολογήσει επαρκώς ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ, που είχε καταγραφεί στη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2009 και δεν υπήρχε στην αντίστοιχη δήλωση του 2010 ενώ ο κ. Παπαντωνίου ελέγχεται, γιατί απέκρυψε καταθέσεις ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία της συζύγου του, η οποία περιλαμβάνεται στη «λίστα Λαγκάρντ».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ παραπέμφθηκε ομόφωνα, ενώ η παραπομπή του πρώην υπουργού της ΝΔ έγινε με ψήφους 7 υπέρ και 4 κατά, με τους βουλευτές της ΝΔ να μειοψηφούν.

Τέλος ο εισαγγελέας εφετών, κ. Αγγελής άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον Γιώργο Βουλγαράκη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής ποσό ύψους 117.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να είχε η κυρία Πελέκη στην HSBC ως συνδικαιούχος σε off-shore, δεν είχε δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν και οι δυο.
Η παραπομπή του αφορά στην αποκάλυψη ότι το όνομα της συζύγου του, Κατερίνας Πελέκη, περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Ο πρώην υπουργός δεν ανέφερε στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης ότι η σύζυγός του ήταν συνδικαιούχος offshore εταιρείας που διατηρούσε λογαριασμό στην τράπεζα HSBC.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...