Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Σαλ…μα και πηδήξου ρε… ΣΑΛΜΑ.



Στο ξενοδοχείο Θεοξένια που μιλούσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς επιχείρησαν να εισέλθουν πολίτες του Μεσολογγίου  και ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και προχώρησαν σε προσαγωγές.
  Οι κάτοικοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο «Αθηνά» αλλά για τη γενικότερη απαξίωση του νομού. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ πολιτών και αστυνομικών που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 17χρονου κοριτσιού που δέχθηκε ένα δακρυγόνο στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Τελικά μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό, οι συγκεντρωμένοι βρήκαν τρόπο να περάσουν και να φθάσουν ως την είσοδο όπου φώναξαν συνθήματα κατά του Αιτωλοακαρνάνα Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.
Το εξαγριωμένο πλήθος που νωρίτερα είχε αποκλείσει τον κόμβο της εισόδου του Μεσολογγίου, προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό για να φθάσει στην πόρτα του ξενοδοχείου και τότε εμποδίστηκε από τα δακρυγόνα και τα χημικά που έπεσαν βροχή. 
Ο κ. Σαλμάς παραμένει ακόμα εγκλωβισμένος μέσα στο ξενοδοχείο, αφού έξω από αυτό βρίσκονται ακόμα οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι το έχουν περικυκλώσει, ενώ και οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν ακόμα στο χώρο. Μια αντιπροσωπεία σπουδαστών κατάφερε να συναντήσει τον κ. Σαλμά, ο οποίος το μόνο που τους είπε είναι ότι το ΤΕΣΥΔ θα παραμείνει προς το παρόν στη Ναύπακτο, όμως η έδρα του ΤΕΙ Μεσολογγίου ουσιαστικά έχει χαθεί. Αυτό που ο ίδιος διαβεβαίωσε είναι ότι προσπαθεί να παραμείνει ένα ακόμη τμήμα στο Μεσολόγγι, ώστε να έχει μεγαλύτερη δυναμική, πράγμα βέβαια που οι διαμαρτυρόμενοι υποδέχθηκαν με ένα νέο γύρο αποδοκιμασιών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...