Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Νέος αναβρασμός σε φυλακή



Συναγερμός έχει σημάνει αυτή τη στιγμή στις φυλακές Λάρισας, όπου οι κρατούμενοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με τον γνωστό κακοποιό, Βασίλη Στεφανάκο, να βρίσκεται μπροστάρης των έντονων διαμαρτυριών των κρατουμένων...
H ένταση ξεκίνησε μετά από μία ενέργεια των σωφρονιστικών υπαλλήλων, η οποία προβλέπεται από το κανονισμό των φυλακών. Για λόγους ασφαλείας, μετά την μεγάλη απόδραση στις φυλακές Τρικάλων, ισχυρίζεται η διεύθυνση των φυλακών, αποφασίστηκε να τηρηθεί το πρωτόκολο, που προβλέπει τον εγκλεισμό των κρατουμένων στα κελιά τους, αμέσως μετά το μεσημεριανό.
Αυτή τη στιγμή, οι κρατούμενοι χτυπούν τα κάγκελα των κελιών τους, απειλώντας με στάση.

Oλα αυτά μετά την εκδήλωση επίθεσης από άγνωστο αριθμό κακοποιών εναντίον του περιβόλου της φυλακής στις 20.30 της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να έχουν δραπετεύσει έντεκα κρατούμενοι, κατά πάσα πιθανότητα αλβανικής καταγωγής, και να έχουν τραυματιστεί σοβαρά δύο ειδικοί φρουροί, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου Τρικάλων.
Η επιχείρηση ήταν τέλεια οργανωμένη. Κρατούμενοι στην πτέρυγα όπου βρίσκονται κυρίως κακοποιοί αλβανικής καταγωγής κατάφεραν να ανοίξουν τα κελιά τους και να ανέβουν στην ταράτσα του κτιρίου, οπλισμένοι επίσης με καλάσνικοφ. Τα εν λόγω όπλα εικάζεται ότι περιέχονταν σε σάκο ο οποίος είχε πέσει από το ελικόπτερο που περίπου πριν από δύο εβδομάδες επιχείρησε να βοηθήσει στην απόδραση του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. Οι κρατούμενοι έφτιαξαν αυτοσχέδια σκοινιά από σεντόνια και με αυτά κατάφεραν να αποδράσουν. Από την πρώτη στιγμή τραυματίστηκαν σοβαρά δύο ειδικοί φρουροί. Πρόκειται για τον 40χρονο Κώστα Καρρά και τον 37χρονο Δημητρίου Μιχαήλ - ο ένας έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Μεταφέρθηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο και στη συνέχεια στο χειρουργείο. Προς το παρόν η κατάσταση του ενός φρουρού -που τραυματίστηκε σοβαρότερα και παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)- κρίνεται σταθερή. Σημειώνεται μάλιστα ότι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Δυνάμεις της Ο.Π.Κ.Ε., της Ασφάλειας και όλων των αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλίας ξεκίνησαν αναζητήσεις για τα δυο οχήματα με τους πάνοπλους Αλβανούς και τους δραπέτες ομοεθνείς τους στα χωράφια και τους δρόμους της γύρω περιοχής. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να τους εντοπίσουν και οι έρευνες συνεχίζονται. Αλλά και η ανταλλαγή πυροβολισμών στις φυλακές συνεχίζεται, καθώς στην ταράτσα απομένουν γύρω στους οκτώ κρατούμενοι οι οποίοι πυροβολούν διαρκώς και φαίνεται ότι έχουν στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών!

Σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής έθεσαν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης τις φρουρές στις φυλακές Κορυδαλλού, Κερκύρας, Διαβατών Θεσσαλονίκης, Αγιάς Χανίων και Αλικαρνασσού, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι και εκεί θα γίνονταν απόπειρες ομαδικής απόδρασης Αλβανών κρατουμένων ανάλογες με αυτή των Τρικάλων.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχετε δει τις σκοπιές στις φυλακές?Σκέτος τσίγκος και παράθυρα που τα διαπερνά αεροβόλο πόσο μάλλον καλάσνικοφ.Η περίφραξη έπρεπε να τριπλή όπως στις ΗΠΑ και οι φρουροί με πολεμικό όπλο και όχι νεροπίστολα. Συν τοις άλλοις να έχουν το δικαίωμα να γαζώνουν στο νεκρό σημείο για να τελειώνει μια και καλή αυτή η ιστορία με την κωλοράτσα την αλβανική .Αν περιμένουν την αριστερά για το οκέι θα περιμένουν πολύ.Να δούμε τώρα την ευαισθησία των αριστερών για τους σκοπούς .Θα τους θυμηθεί κάποιος ή μόνο όταν πρόκειται για χοτζοσπορά, ισλαμοκτήνη τρέχουν αλαφιασμένοι .

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΙΖΑΙ,ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ. ΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ....ΤΥΧΑΙΟ....ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

Ixnos είπε...

Εμείς το έχουμε πει ευθέως ότι υπάρχει συνεργασία του παρακράτους με τους Αλβανούς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...