Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

H Κύπρος δείχνει πάλι τον δρόμο της υπερηφάνειας. 36 κατά 19 αποχές. Ούτε ένα ναι







Κατά τάχθηκαν οι 36 βουλευτές του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του ΕΥΡΩΚΟ, ο βουλευτής των Οικολόγων και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ οι 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ ψήφισαν αποχή.


Θα παραιτηθεί τώρα ο προδότης ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ που τους πούλησε;

Άντρος Κυπριανού: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση του Eurogroup



Βρισκόμαστε σε καθοριστικη στροφή της ιστορίας μας, για όλους μας, είπε στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Οι εξελίξεις στην Κύπρο, όπως εκτίμησε θα σφραγίσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην ΕΕ. Η Κύπρος αυτή τη στιγμή γίνεται το πειραματόζωο του κουρέματος των καταθέσεων, σημείωσε και πρόσθεσε πως πίσω από την απόφαση του Γιούρογκρουπ κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες.

Μάριος Καρογιάν: "Όχι" από Καρογιάν και ΔΗΚΟ σε απόφαση Eurogroup 

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Μάριος Καρογιάν είπε την Τρίτη ότι η απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων «πρόκειται για ένα ωμό εκβιασμό, ένα εκβιασμό που παίρνει χαρακτήρα βαρβαρότητας, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι προέρχεται από εταίρους».
Γιαννάκης Ομήρου: Δεν θα μετατραπούμε σε πειραματόζωο

Κάποιοι εκτός Κύπρου θέλουν να μας γυρίσουν σε καθεστώς αποικίας και να μετατρέψουν την Ευρώπη από Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της συνοχής σε Ευρώπη της αδικίας , της αναλγησίας, της φτώχιας και του χάσματος μεταξύ Βορρά και Νότου, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, στην ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων.

Ανακοινώνοντας ότι η ΕΔΕΚ τάσσεται εναντίον του νομοσχεδίου, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι αύριο στην σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στο Προεδρικό μέγαρο, θα καταθέσει εισηγήσεις  για εναλλακτικές προτάσεις, μεταξύ άλλων την έκδοση εθνικών ομολόγων και εγγύηση των εσόδων από φυσικό αέριο και εξασφάλιση χρόνου ώστε μετά την πώληση μιας τράπεζας στο νησί, να υπάρξει δυνατότητα σμίκρυνσης του ποσού που θα συλλεγεί για να εξασφαλιστεί η δανειακή σύμβαση.
Δημήτρης Συλλούρης: Μας πρόσβαλλαν σε κάθε συνάντηση που είχαμε μαζί τους

Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης την απόφαση του Eurogroup.

Μιλώντας ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι η κατάσταση είναι τραγική και ότι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, γιατί το πρόβλημα θα παραμένει.

Εξέφρασε όμως βεβαιότητα ότι η Κύπρος έχει τις δυνατότητες να βρει τη λύση.

«Η προσέγγιση από τους υποτιθέμενους δανειστές μας που δεν ήρθαν ούτε τουλάχιστον όπως τους παλιούς τοκογλύφους δεν ήταν προσπάθεια για στήριξη και δανεισμό για λεφτά που θα επιστρέφαμε πίσω. Μας μιλούσαν για τη βιωσιμότητα του χρέους αλλά πίσω στο μυαλό τους είχαν τη διάλυση του πιο βασικού πυλώνα της οικονομίας μας, του τομέα των υπηρεσιών», είπε.

Γιώργος Περδίκης: Η αλλαγή δεν γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο  

Η αλλαγή δεν γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο, ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος  Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά την οποία συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.  

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι τάσσεται κατά του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι αυτό οδηγεί ουσιαστικά στην υποδούλωση του κυπριακού λαού και της κυπριακής οικονομίας για πολλά χρόνια.

«Η αλλαγή δεν γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο, ούτε παίζοντας ρωσική ρουλέτα», είπε ο κ. Περδίκης, σημειώνοντας ότι η αλλαγή στις νοοτροπίες αλλά και η αλλαγή στη διαμόρφωση της οικονομίας των χωρών, όσο μικρές και να είναι όπως η Κύπρος,  γίνεται με τρόπο της ομαλής μετάβασης.

"Αυτό είναι επαίσχυντο" δήλωσε για το "κούρεμα" ο Ζ. Κουλίας

«Είναι άκρως απαράδεκτο και η θέση μου είναι ότι αυτό είναι επαίσχυντο», δήλωσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία συνεδρίασε για να εγκρίνει ή  να καταψηφίσει τις αποφάσεις του Eurogroup η οποία περιλαμβάνει και «κούρεμα» καταθέσεων.

Ο κ. Κουλίας είπε ότι «κανένας από εμάς σε αυτή την αίθουσα, θα δεχθεί τέτοιου είδους επαισχυντία, να μπούμε στις τσέπες των καταθετών της Κυπριακής Δημοκρατίας και να τους υφαρπάξουμε υπό μορφή κλεπταποδόχου τις οικονομίες μιας ζωής, είτε αυτοί ήρθαν από την Νότια Αφρική και εναπόθεσαν τις οικονομίες τους για να ζήσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους στην Κύπρο, είτε είναι απλοί άνθρωποι, ή ήταν άνθρωποι που ευημερούσαν και έκαναν οικονομίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...