Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Όλες οι …μηχανές δουλεύουν για τους εργολάβους.



Μοναδικός πάροχος είναι  τώρα “Η Digea – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. Η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA [ Όμιλος Κοντομηνά ], ALTER  [ Όμιλος Κουρή ], ANT1 [ Όμιλος Κυριακού ], ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV[ Όμιλος Κυριακού ], MEGA [ Όμιλος Λαμπράκη, Όμιλος Μπόμπολα, Όμιλος Τεγοπούλου ], ΣΚΑΪ [ Όμιλος Αλαφούζου] και STAR [ Όμιλος Βαρδινογιάννη ].”
Από, δω και πέρα, μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, μπορεί να σας δείξει τι πρεσβεύει κάθε κανάλι κι ο όμιλος που βρίσκεται από πίσω, καθώς  και πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ είναι όλες οι συχνότητες να ανήκουν σε ιδιώτες οι οποίοι χαλιναγωγούν την σκέψη, την μεταλλάσουν, υποβιβάζοντάς την στο επίπεδο των σκουπιδιών που εκπέμπουν των 7 καναλιών
Πανηγυρίζατε που γλυτώσατε το χαράτσι της Ε.Ρ.Τ;  Αμ δε .Νέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση.
Συγκεκριμένα τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων μετατρέπονται σε μόνον 156, ώστε να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου.
Η υπόλοιπη κάλυψη ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών με την αγορά τους να ανατίθεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής που σημαίνει ότι πάλι οι πολίτες θα βάλουν το
χέρι στην τσέπη σε όφελός ιδιωτικών συμφερόντων προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση.
Όπως, μάλιστα, αναφέρει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης για να καλυφθεί ολόκληρη η χωρά χρειάζονται 600 σημεία εκπομπής.
Όσον αφορά δε στο κόστος, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα… 45 εκατ. ευρώ, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες κυρίως της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών.
 

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Νίκου Μιχαλίτση εδω

Ξεχάστε λοιπόν την τηλεόραση που ξέρατε. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα επιστημόνων για την ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα, για την οποία είναι πολύ πιθανό να πληρώνουν ορισμένες περιοχές «ψηφιακό» χαράτσι στα δημοτικά τέλη (ενδεχομένως μέσω ΔΕΗ) προκειμένου... να καλυφθεί το κόστος τοποθέτησης αναμεταδοτών για να... φτάνει το σήμα σε δύσβατες περιοχές.
…..Ενώ λοιπόν το νέο χαράτσι αποτελεί δαμόκλειο σπάθη, οι τηλεθεατές θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει: Τα κανάλια μοιραία θα μειωθούν, παρά το γεγονός ότι η ψηφιακή πολλαπλασιάζει τη δυνατότητα φιλοξενίας ανά δίαυλο.
…….. Αυτή η ζώνη συχνοτήτων, που ονομάζεται «ψηφιακό μέρισμα», έχει ήδη αποδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και θα δημοπρατηθεί μετά την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης. Τα ποσά που θα εισπραχθούν έχουν ήδη δεσμευτεί από την τρόικα.

Διαβάστε και αυτό
 ΕΝΑ ΝΟΜΟΤΥΠΟ COLPO-GROSSO Κράτος υπό διάλυση (ΕΡΤ= 0) εναντίον Ιδιωτών (DIGEA= 1)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...