Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Οι ριζοσπάστες ισλαμιστές αιματοκυλούν την Αίγυπτο

Αίγυπτος: Τους 638 έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών από τα βίαια επεισόδια στην Αίγυπτο. Τουλάχιστον 4.000 οι τραυματίες από τις αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μόρσι που ήθελε να εγκαταστήσει  ισλαμοκρατια, και των δυνάμεων ασφαλείας.Η κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων εμβάθυνε την πολιτική κρίση στη χώρα, η οποία προκλήθηκε από την ανατροπή του Μόρσι από το στρατό. Πράσινο φως δόθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν αληθινές σφαίρες κατά όσων διαδηλωτών επιτίθονταν σε κυβερνητικά κτίρια, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάλεσε τους υποστηρικτές της να πραγματοποιήσουν την Παρασκευή «πορεία εκατομμυρίων» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βίαιη καταστολή των πρόσφατων διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. «Παρά τον πόνο και τη θλίψη για την απώλεια τόσων ζωών, οι πρόσφατες εγκληματικές πράξεις έχουν ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να δοθεί ένα τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισλαμιστική ομάδα. Περισσότεροι από 500 υποστηρικτές της Αδελφότητας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αιματηρών επεισοδίων.

Το αμετανόητο Κ.Κ.Ε καταδικάζει την… κλιμάκωση της βίας στην Αίγυπτο…. Αόριστα. Μια ζωή …ξύλινη γλώσσα.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περισσός, «οι εξελίξεις αναδεικνύουν την ανάγκη οι εργατικές-λαϊκές δυνάμεις της Αιγύπτου να χαράξουν το δικό τους αυτοτελή δρόμο, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των διαφόρων αντιμαχόμενων τμημάτων της αστικής τάξης που προσπαθούν να εγκλωβίσουν και να διχάσουν το λαό με κριτήρια ξένα προς αυτόν».
Όπως σημειώνει «είναι ανάγκη να επικρατήσει το ταξικό κοινωνικό κριτήριο που είναι το μόνο, το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει ότι η λαϊκή δράση και κινητοποίηση θα βάλει πραγματικά στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική και την αστική τάξη της Αιγύπτου, είτε αυτή εκφράζεται μέσα από το στρατιωτικό πραξικόπημα είτε μέσω διαφόρων θρησκευτικών κινημάτων. Είναι ευθύνη των κομμουνιστών και των άλλων ταξικών δυνάμεων της Αιγύπτου να πρωτοστατήσουν στην πάλη για μια τέτοια προοπτική».
Δηλαδή ρε αμετανόητοι εάν ξεσηκωθούν και εδώ οι ριζοσπάστες ισλαμιστές θα είστε μαζί τους, για τους αγώνες …της λαϊκής τάξης.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...