Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Έκανε κατάχρηση εξουσίας ο δολοφόνος - ελεγκτής. Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο. Γιατί είναι ελεύθερος;





Έχει ευθύνη ο ελεγκτής ή όχι; Ενέργησε σύμφωνα με το Νόμο; Τι λέει ο Νόμος;
ΝΟΜΟΣ  1214/81
…Στις περιπτώσεις άρνησης των παραβατών επιβατών να επιδείξουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους και να πληρώσουν αμέσως, το προβλεπόμενο πρόστιμο, ο αρμόδιος ελεγκτής ζητά τη συνδρομή αστυνομικού οργάνου., για την εξακρίβωση των στοιχείων του…
…Αν ο παραβάτης εκφράσει την επιθυμία να αποβιβαστεί από το μέσο μεταφοράς, ενώ η επιβολή προστίμου βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε οι ελεγκτές θα πρέπει να αποβιβαστούν μαζί με τον παραβάτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία…. Διαβάστε τον κανονισμό ελέγχου εισιτηρίων εδώ

Το σοκ και τα ερωτήματα της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο δρομολόγιο της γραμμής «Ζάππειο - Αγιος Ιερόθεος» είναι πολλά.
«Είδαμε φασαρία μέσα στο λεωφορείο. Εγώ ήμουν ακριβώς πίσω με το αυτοκίνητο. Ο οδηγός μειώνει ταχύτητα, δεν σταματάει και πετάγεται το παιδί έξω χωρίς τη μπλούζα του, γυμνό», δήλωσε μπροστά στην κάμερα του Mega διερχόμενος οδηγός.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο οδηγός του τρόλεϊ υποστήριξε ότι «άρχισαν να διαπληκτίζονται και ο νεαρός επιχείρησε να κατέβει από το όχημα. Ο ελεγκτής τον πρόλαβε και τον άρπαξε από τη μπλούζα και η μπλούζα σκίστηκε ενώ έσπασαν και τα γυαλιά του ελεγκτή. Μόλις ηρέμησαν, ξεκίνησα για να συνεχίσω τη διαδρομή. Δεν είχαν περάσει λίγα λεπτά και ο νεαρός πήγε τρέχοντας στη μεσαία πόρτα, έσπασε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα άρχισε αυτόματα να επιβραδύνει και ωστόσο, ο νεαρός άνοιξε την πόρτα και πήδηξε έξω».


Μην αφήνετε ρε ζώα τους πραιτοριανούς του συστήματος να σας δολοφονούν και να σας εξευτελίζουν .Γαμήστε τους.
 



Ο σκυλογαυγισμένος Χατζηδάκης που δεν δέχεται τζαμπατζήδες...δίνει 120 εκατ. Σε εργολάβους για το σύστημα συλλογής κομίστρου σε εταιρείες..

 

Διαβάστε εδώ Μια Καταγραφή τραμπουκισμών και ανεξέλεγκτου ακροδεξιού παροξυσμού, ελεγκτών & οδηγών ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ-ΟΑΣΘ .Τα κρούσματα βίας είναι πάρα πολλά. Απλά ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει και δολοφονία.  
Για εθελοντές ελεγκτές-κεφαλοκυνηγούς, που δεν καλύπτονται από κανένα νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους ενέργειες, κάνει λόγο στην «Εφ.Συν.» ο Σταύρος Μανίκας, οδηγός στα μπλε λεωφορεία και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. «Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που δίνει στον οδηγό το δικαίωμα να κλείνει την πόρτα του οχήματος, παρεμποδίζοντας την έξοδο επιβατών, ή στον ελεγκτή το δικαίωμα να κρατά κάποιον με τη βία προκειμένου να έρθει αστυνομία» λέει.
Μια μαρτυρία επιβάτη όπως αναρτήθηκε στο insomnia.gr
 Συνέβη το απόγευμα της 21.03.2011. Ήμουν επιβάτης στη λεωφορειακή γραμμή 852 που συνδέει το Αιγάλεω με την Νεάπολη της Νίκαιας. Στο ύψος του γενικού κρατικού μπήκε στο λεωφορείο ελεγκτής της ΕΘΕΛ.
 Του έδειξα το μηνιαίο εισιτήριο που κατείχα και συνέχισε τον έλεγχο. Στις πίσω θέσεις του λεωφορείου καθότανε μια παρέα παιδιών, μαθητών λυκείου υποθέτω, οι οποίοι δεν είχαν ακυρώσει εισιτήριο.
 Η συνέχεια γνωστή: απειλές και λεκτικοί προπηλακισμοί από το ''όργανο'' και τα παιδιά να παρακαλούν να μην κοπεί το πρόστιμο. Σε μια στιγμή απείλησε ότι θα τους πάει στο αστυνομικό τμήμα... Ως εκεί καλά... εγώ ωστόσο περίμενα να πει την μαγική πρόταση: ''οδηγέ, κλείσε τις πόρτες''. Και φυσικά την είπε. Και τότε μίλησα: '' σας ενημερώνω ότι μόλις πράξατε το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης. Το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα και όχι μετά από μήνυση. Στο αστυνομικό τμήμα θα έρθω και εγώ μαζί με τα παιδιά για να ζητήσω την ποινική σας δίωξη από τις αρμόδιες αρχές.'' 
 Μου απάντησε: '' δεν είπα να κλείσει τις πόρτες, είπα να κατέβουν οι παραβάτες στην επόμενη στάση και να ειδοποιηθεί η αστυνομία''. Εγώ συνέχισα: ''θα διαπράξετε και το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, αφού οι επιβάτες θα δηλώσουν απερίφραστα ότι τους εγκλωβίσατε στο λεωφορείο. Προσωπικά θα σας καταθέσω μήνυση για το αδίκημα αυτό και χαλάλι το κατοστάρικο του παραβόλου''.

Τον Νοέμβριο του 2012 ο ΣΚΑΙ βγάζει την εξής απίστευτη είδηση: Οδηγός της ΕΘΕΛ έκανε ηλεκτροσόκ σε μαθητές μέσα στο λεωφορείο! 

Mία απίστευτη καταγγελία έκανε ο πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.... 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πατέρας, ήταν επτά το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ένας  οδηγός λεωφορείου της ΕΘΕΛ στο Ολυμπιακό Χωριό χτύπησε με Taser (όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ) τρεις μαθητές! Ο λόγος; 

Γιατί όπως υποστηρίζει ο πατέρας, όταν ο οδηγός ρώτησε με έντονο ύφος και άσχημο τρόπο τα παιδιά αν έχουν εισιτήριο, εκείνα του απάντησαν χρησιμοποιώντας έναν χαρακτηρισμό! Αυτό το σκηνικό έγινε η αιτία, σύμφωνα πάντα με τον πατέρα, για να τα χτυπήσει με Taser. 

Τετάρτη, 10/4/13,  το μεσημέρι στις 14:40, το Κίνημα Δεν Πληρώνω δέχθηκε τηλεφώνημα- καταγγελία οτι στην Ηλιούπολη, στο λεωφορείο της γραμμής 216, ελεγκτής τραμπούκισε έναν νεαρό επιβάτη που αρνήθηκε τον έλεγχο που έκανε.
 Ο ελεγκτής έριξε τα προσωπικά αντικείμενα του νεαρού στο έδαφος και  τον άρπαξε από τον ώμο παρεμποδίζοντας τον να φύγει. Του ζήτησε ταυτότητα την οποία ο επιβάτης αρνήθηκε να του δείξει λέγοντας του ότι αυτό αποτελεί αντιποίηση αρχής.
 Όταν κατέφθασαν επί τόπου και μέσα σε 5 λεπτά, οι συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω Ηλιούπολης, ο ελεγκτής άλλαξε ύφος . Οι συναγωνιστές παρέλαβαν τον επιβάτη και αποχώρησαν από την περιοχή. Το Κίνημα μαζί με τον νεαρό επιφυλάσσονται να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του ελεγκτή. Ήδη το νομικό μας τμήμα έχει επιληφθεί του θέματος. Υπάρχουν πλήθος μαρτύρων για τα αδικήματα και την βιαιοπραγία που διέπραξε ο ελεγκτής. Είναι ένα ακόμη περιστατικό τραμπουκισμού από μεριάς των ελεγκτών ΜΜΜ.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ, ο ελεγκτής είναι αυτός με το κίτρινο μπλουζάκι.

Ξυλοδαρμός ΑΜΕΑ από ελεγκτές λεωφορείου
 
Από το kinimadenplirono.gr Φεβρουάριος 2013

Μια απρόσμενη επίσκεψη δέχτηκαν οι συμμετέχοντες στην ανοιχτή συνέλευση του Κινήματος Δεν Πληρώνω το βράδυ της Τρίτης 12/2/13. Ήρθε κατασυγχυσμένος, ασθμαίνων και κάτωχρος ένας άνδρας και διέκοψε την συνέλευση. 

"Θέλω να σας κάνω μια σοβαρή καταγγελία" μας είπε, και σωριάστηκε σε μια καρέκλα. Κάποιος συναγωνιστής του έδωσε αμέσως νερό και αφού ήπιε λίγο και πήρε δυό ανάσες μας είπε: 

"Πήρα το λεωφορείο Β9 από την οδό Χαλκοκονδύλη. Γύρω στις 8 μμ. Στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα μπήκαν μέσα 3 ελεγκτές. Ήταν άνδρες γύρω στα 40 με 50. Κανονικού αναστήματος. Ο ένας ήταν φαλακρός. Όταν ζήτησαν εισιτήριο τους είπα ότι δεν έχω και πως είμαι ΑΜΕΑ (Άτομο με αναπηρία) 67%, λόγω εγκεφαλίτιδας. Σηκώθηκα και πήγα να κατέβω. Με εμπόδισαν και μου είπαν δεν πας πουθενά. 

Συνέχισα και τότε οι δύο βρίζοντας , με κλώτσησαν δυνατά στο σώμα και ο ένας με χτύπησε δυνατά στο κεφάλι! 

Κατέβηκα συγχισμένος από το όχημα. Στο δρόμο ζαλιζόμουν και έκανα εμετό. Τώρα νοιώθω αδυναμία και ζάλη". Οι συναγωνιστές γιατροί του ιατρείου αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω, αφού τον εξέτασαν έκριναν σκόπιμο να μεταβεί σε νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο από ειδικούς γιατρούς. Ειδοποιήθηκε το 166 το οποίο αμέσως ήλθε και διεκομίσθη στο εφημερεύον νοσοκομείο.

 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα ποτέ ,δεν είχε έλλειψη από κουκουλοφόρους του συστήματος. Έτσι και δώσεις εξουσία στον Ελληναρα θα γαμησει και την μάνα του . Πάρτε παράδειγμα όλους τους δημόσιους υπάλληλους που είναι οι πραιτοριανοί τους. Η μας τα ακουμπάτε η σας ξεσκίζουμε με τα πρόστιμα, παραβάσεις ,γραφειοκρατία, και ότι άλλο μέσο έχουν στην διάθεση τους. Ποτέ δεν ήταν με τον πολίτη αλλά με την ..πάρτη τους.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τον αποκαλείς δολοφόνο .
Έπεσε με την πλάτη, φαίνεται ότι κάποιος τον έσπρωξε, λέει η δικηγόρος της οικογένειας, δίνοντας νέες στάσεις στην υπόθεση, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι μετά τον έντονο διαπληκτισμό κάτι συνέβη και ο νεαρός βρέθηκε εκτός του οχήματος με βίαιο τρόπο.
Η δικηγόρος της οικογένειας Αρετή Παναγιώτου, σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 διατύπωσε το ερώτημα, πως είναι δυνατόν κάποιος που βγαίνει από ένα όχημα, να καταλήγει με την πλάτη στο δρόμο, όπως συνέβη με τον 19χρονο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...