Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ξέρετε πόσο πάει το κατούρημα στο ελαφονήσι; Μισό ευρώ



Για αυτό και η θάλασσα είναι μισή –μισή με… κάτουρο. Να μην πούμε για ομπρέλες και λοιπά αξεσουάρ, γιατί ….πρέπει να πουλήσεις σπίτι. Όσο για το …νερό ; καλυτέρα συμφέρει να πίνεις …βενζίνα. Είναι δε τόσο θρασύτατοι οι τοπικοί άρχοντες που ομολογούν ότι ,παρανομούν για το..κοινό καλό.
Κακή και άθλια διαχείριση στην περιοχή του Λαφονησίου σε θέματα περιβάλλοντος, τήρησης των πολεοδομικών και υγειονομικών κανόνων, αλλά και της νομοθεσίας που αφορά την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων πραγματοποιείται από τα κάθε λογής τρωκτικά που λυμαίνονται την περιοχή .Από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι τους ευκαιριακούς σαλταδόρους. Από τη μεριά των Δήμων υπήρξε έντονη αντίδραση καθώς από τη μία επισημάνθηκε πως την περίοδο που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή ιδιωτικές καντίνες και αναψυκτήρια η κατάσταση ήταν χειρότερη, ενώ αυτό που τονίστηκε πολλές φορές και από τους δύο δημάρχους είναι ότι καλούνται να διαχειριστούν μία περιοχή με πάνω από 3.000 επισκέπτες καθημερινά και αναγκάζονται αρκετές φορές να υπερβούν τη νομοθεσία προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν. Ακόμα και τις καθημερινές επικρατεί μεγάλη αταξία σε ό,τι αφορά το θέμα της στάθμευσης και της κίνησης οχημάτων. Εντοπίστηκαν δεκάδες αυτοκίνητα   κάτω από τους κέδρους και απουσία κάθε περιορισμού και ελέγχου τους από τη μεριά των Δήμων.
Τα αναψυκτήρια των δύο Δήμων είναι αναπτυγμένα  σε πολύ μεγάλη έκταση (ειπώθηκε ότι ξεπερνούν τα 100 τ.μ.), ενώ η νομοθεσία προβλέπει 15 τ.μ. και το διαχειριστικό της περιοχής 20 τ.μ.
Για τα ομπρελοκαθίσματα  δεν τηρούνταν οι αποστάσεις των 3 μέτρων από τη θάλασσα. Εντοπίστηκε κοντέινερ που λειτουργούσε ως αποθηκευτικός χώρος για τα αναψυκτήρια.
 Κατασκευές από τους Δήμους στα αναψυκτήρια που δεν είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές της νομοθεσίας, αλλά και για υπέρβαση της πολεοδομικής νομοθεσίας στη λειτουργία των αναψυκτηρίων - καντινών των δύο Δήμων. «Οι εποχιακές καντίνες δεν έχουν τις προϋποθέσεις που απαιτεί η νομοθεσία». Κοντά στο όχημα της καντίνας υπάρχουν εγκαταστάσεις  και αποθηκευτικοί χώροι που γίνεται και παρασκευή προϊόντων, κάτι που απαγορεύεται, ενώ μπροστά στις καντίνες είναι ανεπτυγμένα πάρα πολλά ψυγεία και πολλά τραπεζοκαθίσματα, πέραν αυτών που προβλέπει ο νόμος.
Η δικαιολογία του άθλιου  δήμαρχου Κισάμου Γ. Μυλωνάκη, είναι ότι «Πρέπει να βρούμε πρακτικές λύσεις που να εφαρμόζονται για τη διαχείριση της περιοχής. Όταν μου λέτε ότι η καντίνα δεν μπορεί να είναι πάνω από 15 τ.μ., πώς θα εξυπηρετήσει 3.000 άτομα;»; Μην γκρινιάζετε διότι σε 2 - 3 χρόνια η περιοχή θα μπει στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., θα τα πουλήσει όλα και τότε να δούμε τι θα λέμε όλοι που δεν θα μας πέφτει λόγος».

Ο Έτερος καπαδοκης  δήμαρχος Καντάνου - Σελίνου, Δερμιτζάκης, είπε  πως «οι Δήμοι ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τη μεγάλη αύξηση του κόσμου. Δεν ακούσαμε καμιά Υπηρεσία να μας πει πώς θα αντιμετωπίσουμε τις 3.000 κόσμου που έρχονται κάθε μέρα; Τόσες χιλιάδες άτομα πού θα πάνε τουαλέτα, όταν μας απαγορεύετε να έχουμε τουαλέτες; Χρειάζονται πάνω από 6 παλέτες νερών στο Λαφονήσι, πώς θα τα δώσεις στον κόσμο, αν δεν έχεις ψυγεία, αν δεν έχεις αποθηκευτικούς χώρους; Οι Υπηρεσίες δεν μας λένε πώς θα τους διαχειριστούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, μας λένε τι παρανομίες κάνουμε. Τις κάνουμε εξ ανάγκης».

Τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος της Μονομετοχικής του Δήμου Κισάμου κ. Μ. Μουντάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που, όπως είπε, γίνονται για τη συντήρηση του έργου που έγινε στο Λαφονήσι με χρηματοδότηση της Ε.Ε., ενώ τόνισε πως οι μοναδικές παραλίες που εφαρμόζεται η απόσταση των 3 μέτρων των ομπρελοκαθισμάτων από τη θάλασσα είναι το Λαφονήσι και ο Μπάλος, και αναρωτήθηκε πως « θα  ξεκινήσουμε  από το Λαφονήσι την προσπάθεια να φτιάξουμε το ελληνικό έθνος;». Παράλληλα ανέφερε πως οι όποιες υπερβάσεις από τους Δήμους έχουν να κάνουν με την αναγκαιότητα να προσφέρουν στον κόσμο που έρχεται στην περιοχή νερό και σκιά.
 «Όταν στην περιοχή δραστηριοποιούνταν οι ιδιωτικές καντίνες, επικρατούσε χάος. Πού ήταν οι Υπηρεσίες; Βλέπουμε  επιλεκτικές ευαισθησίες και ρίχνουμε το ανάθεμα στους Δήμους», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κισάμου Χ. Πιτσιγαυδάκης. Ο ίδιος ανέφερε πως οι κανονισμοί για τη γαλάζια σημαία που θέλει να πάρει και πάλι το Λαφονήσι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη νομοθεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...