Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Την ανάστησαν από τον …τραπεζικό …τάφο.



Πρόκειται για ιστορική απόφαση του Ειρηνοδικείο Βάμου στον Αποκόρωνα Χανίων. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη μερικοί δικαστικοί …κοσμήματα.
- Το χρέος της δανειολήπτριας σε τέσσερις τράπεζες ξεπερνούσε συνολικά τις 100 χιλιάδες ευρώ
- Η 68χρονη ζει μαζί με τον άντρα με 515 ευρώ το μήνα από τη σύνταξή της
- Έχουν ένα παιδί και η γυναίκα αντιμετωπίζει... προβλήματα υγείας

Η δανειολήπτρια, εργαζόταν ως κομμώτρια όμως λόγω σοβαρής ασθένειας ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί και σήμερα είναι συνταξιούχος γήρατος, από τον Ο.Α.Ε.Ε, με σύνταξη 515 ευρώ το μήνα που αποτελεί το μοναδικό της εισόδημα.
Ο σύζυγός της είναι αγρότης, της ίδιας ηλικίας, με σχεδόν μηδενικό εισόδημα, ο οποίος έχει στην κυριότητα του ένα σπίτι 97 τετραγωνικών, στο οποίο μένει με την σύζυγο του.
Ακόμα, έχουν στην κυριότητά τους κατά 50% ο καθένας ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.
Το χρέος της δανειολήπτριας σε τέσσερις Τράπεζες, ήταν 104.531,05 ευρώ και "κουρεύτηκε" από το Ειρηνοδικείο Βάμου, κατά 100% οριστικά, χωρίς επαναπροσδιορισμό δίκης!
Πρόκειται για μια Πρωτοφανή απόφαση, για μια απόφαση "Σταθμός" που μέχρι σήμερα σαν και αυτή λίγες αποφάσεις έχουν παρθεί από τα Ειρηνοδικεία της Χώρας ,για απόφαση που δικαιώνει την πραγματική ουσία του ν.Κατσέλη, για μια απόφαση ,που τονίζει το εις βάθος κοινωνικό πρόσωπο του και ακόμα μια απόφαση ,που δίνει την ελπίδα στους ανθρώπους της φτώχειας, της ανέχειας και της αρρώστιας να βρουν την " όαση " της ζεστασιάς και της ελπίδας , βεβαίως και με την συνδρομή των Ελλήνων δικαστών, που με την συνδρομή τους υλοποιείται προς θετική κατεύθυνση η υπάρχουσα Νομοθεσία, αλλά και δίνεται η πρέπουσα "ανάσα" για τους χειμαζόμενους από τη οικονομική κρίση δανειολήπτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...