Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Χοντρή πάσα στους άρχοντες μας.



Η εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος που υπεγράφη από τη διοίκηση του ταμείου στις 8 Αυγούστου του 2013 έρχεται απλώς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις σε προηγούμενη εγκύκλιο βάσει διάταξης νόμου που ψηφίστηκε το 2012 περιλαμβάνει την διάταξη που δίνει δυνατότητα  αναγνώρισης πλασματικής προϋπηρεσίας στους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς, προέδρους κοινοτήτων, δημάρχους και νομάρχες, ακόμη κι αυτούς που είχαν θητεία πριν από τον Καλλικράτη.  

Μάλιστα, δεν προβλέπεται χρονικός περιορισμός στη δυνατότητα εξαγοράς του πλασματικού χρόνου που αντιστοιχεί στη βουλευτική θητεία,  στο ΙΚΑ και το επικουρικό του ταμείο, ώστε κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισής του κατά τόσο χρόνια, όσα κατείχε δημόσια αξιώματα.

Στη νέα  εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζονται οι όροι, αναφέρεται η εφημερίδα Ελευθεροτυπία. 

Το εν λόγω έγγραφο  δίνει το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης. 

Με το νόμο και την εγκύκλιο του ΙΚΑ, συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, δήμαρχοι και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή της θητείας που διήνυσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα Ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν εκλεγούν. 

Για τους περισσότερους μάλιστα, η εξαγορά αυτή έχει πλαφόν ως προς το τελικό κόστος.

Όλη η εγκύκλιος ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...