Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο μπάτσος δεν πουλούσε …ηρωίνη, αλλά ….πληροφορίες.



Ανθυπαστυνόμος, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, συνελήφθη γιατί έδινε πληροφορίες σε μέλη εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να αποφεύγουν την σύλληψη!
Μαζί του συνελήφθησαν έξι ημεδαπά μέλη της συμμορίας, ηλικίας 36, 35, 31, 31, 28 και 26 ετών, ενώ για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, ένας 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ως υπαρχηγός της σπείρας, ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης για όμοια αδικήματα και ένας 41χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της αρπαγής, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και παραβάσεων της νομοθεσίας «Περί όπλων», ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στο αρμόδιο τακτικό ανακριτή.
Ο 44χρονος αστυνομικός κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, η συμμορία των ομογενών από το Καζακστάν δρούσε για τουλάχιστον ένα έτος, διαπράττοντας ένοπλες ληστείες σε φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς τσιγάρων και εμπορευμάτων, καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του «ριφιφί».
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι αρχηγός ήταν ο 36χρονος, ο οποίος οργάνωνε τις επιχειρήσεις της και είχε τη γενική εποπτεία σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης, ήταν ο συνδετικός κρίκος όλων των μελών και ο σύνδεσμος της οργάνωσης με τον 44χρονο αστυνομικό. Σημειώνεται, ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσαν οκτώ εντάλματα σύλληψης για κακουργηματικές πράξεις και, συγκεκριμένα, για τη συμμετοχή του σε παρόμοια αδικήματα, που είχαν λάβει χώρα στην Αθήνα, στη Λάμια και στη Λιβαδειά.
Ο αστυνομικός είχε καίρια συμμετοχή κατά τη δράση της οργάνωσης, καθότι ενημέρωνε τον 36χρονο αρχηγό της για τη διάταξη και τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων στις περιοχές που ενεργούσαν και για τη μετέπειτα πορεία των αστυνομικών ερευνών.
Υπαρχηγός της οργάνωσης ήταν ο 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, που αναζητείται, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λιβαδειάς για συμμετοχή σε παρεμφερή εγκλήματα.
Ουσιαστικό ρόλο είχε και ο 41χρονος αναζητούμενος, που προμήθευε την εγκληματική οργάνωση με διάφορα μέσα για την εξυπηρέτηση των σκοπών της, όπως σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές, πλαστά έγγραφα, κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...