Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η ανάπτυξη βρίσκετε στα χέρια των ...Καλαματιανών και των ..Μυλοποταμιτών.



Μετά την Ουρουγουάη, που προσφάτως ενέκρινε νομοσχέδιο για τον έλεγχο της εμπορίας κάνναβης από το κράτος, βρετανικό Ινστιτούτο «καλεί» τη βρετανική κυβέρνηση στον ίδιο δρόμο, υποστηρίζοντας ότι η νομιμοποίηση και η φορολόγηση της ουσίας θα... βοηθήσουν στη συρρίκνωση της μαύρης τρύπας του κρατικού ελλείμματος.  Στην έκθεση του βρετανικού Ινστιτούτου Κοινωνικής και Οικονομικής Έρευνας (ISER) αναφέρεται ότι η... νομιμοποίηση και η φορολόγηση της κάνναβης θα αποφέρουν στο κράτος έσοδα που θα κυμαίνονται ετησίως από 0,5 έως 1,25 δισ. στερλίνες. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, πρώτη φορά επιχείρησαν να υπολογίσουν το οικονομικό όφελος από τον έλεγχο και τη φορολόγηση της πώλησης κάνναβης στην Αγγλία και την Ουαλία.

Έτσι, υπολόγισαν ότι το μειωμένο κόστος αστυνομικών επιχειρήσεων, λειτουργιών του νομικού και δικαστικού συστήματος αλλά και θεραπειών απεξάρτησης θα «αποφέρει» τουλάχιστον 300 εκατ. στερλίνες στη βρετανική κυβέρνηση και σε αυτό το ποσό προσθέτουν τα κέρδη από τη φορολογία, που υπολογίζονται από 0,4 έως 0,9 δισ. στερλίνες.

Όσο προχωρημένα δελεαστική... να ακούγεται η πρόταση του ISER, Βρετανοί πολίτες και αναλυτές επικαλούνται... τα απλά μαθηματικά και υποστηρίζουν ότι η έκθεση κάθε άλλο παρά... οικονομικά κίνητρα έχει, γιατί η Βρετανία με εθνικό χρέος που αγγίζει τα 900 δισ. στερλίνες και έλλειμμα για το οικονομικό έτος 2012/2013 που ξεπερνά τα 85,4 δισ. στερλίνες... μάλλον πρέπει να αναζητήσει άλλες ουσιαστικότερες λύσεις.

Στις αρχές Αυγούστου η Ουρουγουάη έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο «το κράτος αναλαμβάνει τον έλεγχο και τη ρύθμιση της εισαγωγής, εξαγωγής, φύτευσης, καλλιέργειας, συγκομιδής, παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής της κάνναβης και των παραγώγων της». Ήδη στη χώρα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ίδρυση Ινστιτούτου ρύθμισης και ελέγχου της κάνναβης -το οποίο θα διαχειριστεί την παραγωγή και διανομή και επίσης θα επιβλέπει την εφαρμογή του νόμου.

(Πηγές: www.independent.co.uk, www.guardian. co.uk, http://www.debtbombshell.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...