Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Λες να είναι το τυχερό των Κυπρίων να φάνε στο κεφάλι τα…. Αγγλικά …χημικά;



Αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα της Sunday Mail σύμφωνα με το οποίο η Βρετανία προμήθευσε με χημικά την Συρία, τον Ιανουάριο του 2012, 10 περίπου μήνες δηλαδή μετά την έναρξη του εμφυλίου στη χώρα. Σε αυτή τη συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η βρετανική κυριακάτικη εφημερίδα Mail, η οποία επικαλούμενη γαλλικές πηγές μυστικών υπηρεσιών αναφέρει ότι έχουν πουληθεί περί τους 1.000 τόνους νευροπαραλυτικών αερίων.
Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Βρετανία, με τους πολιτικούς να στρέφονται κατά του Πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κέμερον, ζητώντας του εξηγήσεις για τις άδειες εξαγωγής χημικών.

Η Βρετανική κυβέρνηση πάντως διέψευσε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας ότι η χώρα προμήθευσε με χημικά τη Συρία μετά την έναρξη της εξέγερσης, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αερίων, όπως το αέριο σαρίν.
Όμως πόσο μακριά ή καλύτερα πόσο κοντά είναι η Κύπρος από τη Συρία και πως επηρεάζεται σε περίπτωση ενός πολέμου;
Τι περιλαμβάνει το οπλοστάσιο της χώρας και γιατί ενώ το βεληνεκές των μη συμβατικών όπλων της καλύπτει την Κύπρο και λίγο την Ελλάδα , δεν πρέπει ν' ανησυχούμε;
Το Σίγμα παρουσίασε ένα χάρτη με το εκτιμώμενο μέγιστο βεληνεκές των βαλλιστικών βλημάτων εδάφους- εδάφους scud-c που διαθέτει η Συρία και όπως φαίνεται, ειδικά η Κύπρος  βρίσκετε  όχι απλώς μέσα στο βεληνεκές αλλά και στο δραστικό βεληνεκές.
Επισημαίνεται ότι το χημικό βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας εκτιμάται ότι είναι από τα πλέον σύγχρονα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, κάτι που τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξη τύπου ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ, υποστράτηγος Ya'ir Nave.
Περιέγραψε μάλιστα το Συριακό χημικό οπλοστάσιο, ως το μεγαλύτερο στον κόσμο.
Επισημαίνεται επίσης ότι η Συρία απέκτησε μη συμβατικά όπλα, προτάσσοντας ως δικαιολογία την απειλή που πηγάζει από το Ισραηλινό πυρηνικό οπλοστάσιο.
Όπως προαναφέρθηκε, η Κύπρος βρίσκεται μέσα στο μέγιστο βεληνεκές των βαλλιστικών βλεμμάτων της Συρίας, στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν
κεφαλές με χημική γόμωση.
Ωστόσο, προσπαθούν να καθησυχάσουν τον κοσμάκη λέγοντας ότι η επιχειρησιακή δυνατότητα της Συρίας δεν φημίζεται ιδιαίτερα, ενώ οι αμυντικές δυνατότητες
που διαθέτουν τα οπλοστάσια των Αμερικανών και άλλων δυτικών χωρών που αναπτύσσονται στην περιοχή είναι τέτοιες, που είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγει κάποιος πύραυλος χωρίς να καταστραφεί στον αέρα.


Δηλαδή δεν θα τα φάνε απ΄ευθείας στο κεφάλι διότι θα τα καταστρέψουν στον αέρα και θα τα λουστούν οι πολίτες… σε στυλ …βροχής. Εάν είναι χημικά δεν τόσο μεγάλος ο κίνδυνος .Εάν όμως είναι βιολογικά εκεί μπλέκετε η κατάσταση άγρια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΑΧΥΤΕΡΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ . Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΝ ΑΥΤΗΣ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ (ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ) ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ...!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...