Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η γλυκιά συμμορία εν δράση και μέσα από τον κορυδαλλό .



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης.
Μαζί με τον άλλοτε στενό συνεργάτη του έγκλειστου σήμερα στον Κορυδαλλό εφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη, κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση τρία ακόμη άτομα μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος και ένας αστυνομικός.
Σύμφωνα με την κατηγορία ο Πάλλης έδωσε εντολή στους συνεργούς του να αρπάξουν μέσα στο αεροδρόμιο Ελ. Βελ. στις 27 Νοεμβρίου 2012, τον Βρετανό υπήκοο Έντουαρντ Πρινγκλ Στέισι, με τον οποίο είχαν ιδρύσει εταιρεία που θα αναλάμβανε τη φύλαξη των πλοίων ιδιοκτησίας Ρέστη στη Σομαλία και σε άλλες περιοχές όπου δρουν πειρατές.
Τελικά ο Στέισι, μετά από λίγες ώρες, κατάφερε να διαφύγει και να φτάσει στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, όπου κατάγγειλε το γεγονός και κατέθεσε μήνυση κατά των δραστών.
Σύμφωνα με τη μήνυση κάποια στιγμή ο Ρέστης ενημερώθηκε πως τα έξοδα φύλαξης κι εξοπλισμών ήταν πολλαπλάσια αυτών της αγοράς, ζήτησε να ενημερωθεί από τον Πρινγκλ Στέισι, γι' αυτό και τον κάλεσε στην Αθήνα. Ο τελευταίος πριν βγει από την αίθουσα αποσκευών του αεροδρομίου του Ελ. Βενιζέλος προσεγγίστηκε από τρεις άνδρες. Ο ένας ήταν άνθρωπος της προσωπικής ασφάλειας του Πάλλη, ο δεύτερος εμφανίστηκε ως δικηγόρος κι ο τρίτος ως αστυνομικός.
Οι τρεις άνδρες δεν του επέτρεψαν να βγει από την αίθουσα και του γνωστοποίησαν πως του είχαν έτοιμο εισιτήριο για την επόμενη πτήση και πως αν δεν έφευγε, θα πήγαινε με διάφορες προφάσεις φυλακή.
Τον οδήγησαν στο γκισέ για να αναχωρήσει, αλλά η πτήση είχε ήδη φύγει. Τον πήραν ωστόσο μαζί τους ώσπου να περάσουν οι ώρες για την επόμενη. Του ζήτησαν, πότε ήρεμα και πότε με απειλές, να υπογράψει κάποια συμφωνητικά.
Κάποια στιγμή του έδωσαν το τηλέφωνο για να μιλήσει με τον Πάλλη, ο οποίος του ζήτησε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τριών ανδρών. Ο Στέισι οδηγήθηκε τελικώς μετά από ώρες στην αίθουσα αναχωρήσεων, πέρασε τον έλεγχο και πήγε στην πύλη επιβίβασης.
Εκεί πια μόνος φώναξε αστυνομικό και του ζήτησε να τον συνοδεύσει ως το σημείο που τον περίμενε ο άνθρωπος του Ρέστη.
Στη συνέχεια πήγε στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και κατόπιν στην Αστυνομία, όπου κατάγγειλε την απαγωγή.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ύποπτα δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από την τράπεζα FBB του Βίκτωρα Ρέστη.
πηγή: directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...