Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μερκελ έβαλε στο μάτι και τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία;



Σε περίπου 200 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι καταθέσεις των Ελλήνων σε τράπεζες της Ελβετίας, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η Αυστριακή εφημερίδα «Der Standard. που ασχολείται με την προχθεσινή μετάδοση του γαλλικού ντοκιμαντέρ «Ωρολογιακή βόμβα φοροδιαφυγή» του Ξαβιέ Αρέλ από το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Άρτε».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι τράπεζες της Ελβετίας είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της φοροδιαφυγής στην Ευρώπη, τη στιγμή που η χώρα μας εμφανίζεται ο μεγάλος χαμένος. Λένε όμως ότι η Γερμανίδα καγκελάριος σχεδιάζει και ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για να κούρεμα που θα μείνει στην ιστορία του καπιταλισμού. Η γερμανική κυβέρνηση έχει αγοράσει όλες τις λίστες των Ελλήνων καταθετών-η ελίτ της φοροδιαφυγής- στις ελβετικές τράπεζες και ετοιμάζεται αμέσως μετά τις εκλογές να κουρέψει 80% τις καταθέσεις τους.
Μάλιστα η υπόθεση είναι τόσο καλά δεμένη από τους Γερμανούς που τα ίχνη του χρήματος θα εντοπισθούν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη εάν αποπειραθούν να τα ταξιδέψουν οι πονηροί συμπολίτες μας.
Αναφορές γίνονται στις υπεράκτιες εταιρείες, για παράδειγμα στα νησιά Κέιμαν, όπου είναι «εγκαταστημένες» σε τετραώροφο κτίριο 18.000 τέτοιες εταιρείες ή στο Ντελαουάρε, όπου οι Αμερικανοί έχουν τη δική τους φορολογική όαση και όπου σε ένα μονοόροφο κτίριο είναι καταχωρισμένες περί τις 285.000 εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες παραμένουν μυστικοί.
Οι απώλειες των ΗΠΑ από φοροδιαφυγή υπολογίζονται σε 100 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα 21 έως 32 τρισ. δολάρια κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, για την παραγωγή του γαλλικού ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσιάζει και ειρωνικές πτυχές, έχουν γίνει επισταμένες έρευνες, ενώ πρόκειται να επαναληφθεί η μετάδοσή του στις 14 και στις 24 Σεπτεμβρίου. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΚΕΛ . ΟΡΓΑΝΟ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ...ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ...

Ανώνυμος είπε...

Θα προλαβουν?

Ανώνυμος είπε...

ανγκελα σε θελω!!!!!μαρια(ρεπουση)σε θελω!!!!!μηπως να κανω καμια μαγνητικη...;;;;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...